Stahre: "Malmö visade sitt bästa ansikte"

IFK Göteborg kom till klassikermötet borta mot Malmö FF som ett obesegrat lag. Då fick "Blåvitt" endast i väg ett skott mot mål. –Malmö visade sitt bästa ansikte i kväll, säger tränaren Mikael Stahre efter 0–1-förlusten.

IFK Göteborgs Marcus Berg deppar under bortamatchen mot Malmö FF, som vann med 1–0.

Fotboll2022-04-25 22:22

Malmö FF dominerade hemmamatchen mot IFK Göteborg totalt under den första halvtimmen, men bortamålvakten Warner Hahn svarade för flera högklassiga räddningar och hade vid två tillfällen hjälp av målramen.

– Ska vi vara brutalt ärliga kan matchen vara slut där och då, säger Göteborgstränaren Mikael Stahre.

"Fick sota" för 0–0 i Värnamo

Båda lagen var obesegrade inför mötet, men MFF kom med en 0–0-plump borta mot nykomlingen Värnamo i bagaget.

– Vi fick sota lite grann för att det bara blev 0–0 i Värnamo. Det är min känsla, säger Stahre.

Det var dock mållöst i paus, men blott en och en halv minut in på andra halvlek kunde Anders Christiansen sätta segermålet på straff sedan Simon Thern olyckligt fått bollen på hand.

– Halvleken hinner inte ens sätta sig. Då blir det en gigantisk uppförsbacke, säger Stahre.

Kort därefter gjorde han ett trippelbyte. Bland annat kom Gustaf Norlin in, målskytt senast mot Djurgården (1–1).

– Vi får ganska bra effekt på bytena och kommer in i matchen. Jag ska inte säga att vi är nära att ta poäng här, men det är inte helt otänkbart när det bara står 1–0 och vi kan få en fast situation för att vaska fram något i slutet och få en poäng. Då hade vi varit våldsamt glada för den poängen, säger Stahre.

Det enda skottet som "Blåvitt" hade mot mål kom i den 30:e minuten, men Malmömålvakten Johan Dahlin kunde utan några som helst problem greppa Marcus Bergs avslut.

Hyllade sin målvakt

– Ska vi vara ärliga så möter vi svenska mästarna på bortaplan, förmodligen årets svåraste bortamatch. Tyvärr åker vi på den där straffen tidigt. Vi reser oss igen, men vi behöver bli bättre i sista tredjedelen och skapa målchanser, säger Gustaf Norlin.

Norlin hyllade Warner Hahns insats i matchen.

– Han var fantastisk i dag. Det är väl tre, fyra riktigt bra räddningar i första halvlek som håller oss kvar i den här matchen och ger oss möjligheten att fortsätta. Vi förlorar med 1–0 och det är på en straff, men allt som allt är det väl tyvärr rättvist, säger Gustaf Norlin.