Straffdramatik i kanalderbyt: "Skulle vara galen"

Två straffsituationer blev avgörande när Ljungsbro kryssade mot Boren i fredagens kanalderby. "Jag vet inte vad han blåser för riktigt", sa Ljungsbrotränaren Kenny Lundgren om straffen som räddade egna poängen.

David Lundgren kvitterade och gav Ljungsbro 2-2 med matchens sista spark. På en omdiskuterad straff.

David Lundgren kvitterade och gav Ljungsbro 2-2 med matchens sista spark. På en omdiskuterad straff.

Foto: Erik Winell

Fotboll2023-05-12 22:10

Ljungsbrotränaren Kenny Lundgren var riktigt nöjd med lagets första 35 minuter. Där kunde hemmalaget också ta ledningen genom Philip Lundgren.

Det såg ut som att Ljungsbro skulle ha med sig ledningen in i halvtidsvilan, men boren fick sista ordet och kvitterade i andra tilläggsminuten.

20 minuter in i andra halvleken tog bortalaget Boren ledningen och hade lägen för ytterligare mål.

– Det var mer Boren mot slutet av matchen. Vi slarvar vid deras 2–1-mål. De vinner 50/50 och det studsar deras väg lite. Vi försökte forcera och de skapade kontringar som kunde avgjort, sa Kenny Lundgren.

Och vid en klar straffsituation, så hade Ljungsbro turen på sin sida, att domaren inte blåste straff. 

– Jag säger inte emot Jag har sett bilderna efteråt och skulle jag få en sån emot mig så skulle jag vara galen. Det blev mycket konstiga situationer för bägge lag i den här matchen.

På tilläggstid fick Ljungsbro en straff med sig som väckte starka reaktioner hos Borenspelarna som inte höll med domaren. David Lundgren kvitterade till 2–2, som blev slutresultatet i kanalderbyt.

– Jag vet inte vad han blåser för riktigt. Vi har kollat på den efteråt och det ser ut som att han håller i David, precis när han ska skjuta. Jag vet inte, sa Kenny Lundgren om egna straffen.

 – In det stora hela skulle jag säga att det är rättvist med kryss.

Efter sex spelade matcher ligger Ljungsbro tvåa i tabellen med sina 13 poäng. Boren sjua på sju poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!