Upp till bevis, LFC – och visa gärna att jag har fel

Svårtippat som vanligt – men här är Per Bergstens tips inför allsvenska premiären.

Häcken jublar i Linköping.

Häcken jublar i Linköping.

Foto: Magnus Andersson

Fotboll2023-03-24 09:00

1 Häcken

Pauline Hammarlund är ett tungt tapp, men tror att det kan bli dubbla guld för Hisingens stolthet i vår. Avslutade starkt i fjol.

2 Rosengård

Kan vara hål i huvudet att inte placera mästarlaget överst när truppen till stora delar är sig lik och Caroline Seger är på väg tillbaka. Men gör det ändå.

3 Hammarby

Det satsas hårt på Söder. Guldläge för Jonna Andersson & Co? Tja, möjligheten finns. Absolut. Håll koll på japanska Maika Hamano.

4 Kristianstad

Hade till och med guldläge i fjol, men föll ihop och vann bara en av de fem sista. Nästan samma lag. Viens och Tindell vass anfallsduo.

5 Linköping FC

Visa gärna att jag har fel. Jag gillar unga nyförvärven – Cathinka Friis Tandberg kan bli en succé – men tappen av främst Nilla Fischer och Amalie Vangsgaard blir svåra att hantera. En ganska tunn trupp ska också orka Champions league i höst. 

6 Vittsjö

Femma eller sexa under tre senaste åren och varför ändra på det? Något ålderstiget. Svårslaget på naturgräset som få gillar.

7 Piteå

Flera tunga tapp (gravida Josefin Johansson det tyngsta) och svårbedömt. Men har överraskat förr och är svårslaget hemma.

8 Djurgården

Defensiven håller bra med Hedvig Lindahl i målet, men frågetecken för offensiven. Känns rätt gjutet med en mittenplats.

9 Örebro

Doftar mittenlag även här. Med Rickard Johansson på tränarbänken satsas fortsatt ungt med en trupp för framtiden. 

10 IFK Norrköping

Ett stort steg upp, men med de musklerna borde nykomlingen kunna etablera sig. Nya Shannon Woeller och Vilma Koivisto blir viktiga.

11 Växjö

Olof Unogårds gäng vann elitettan i stor stil och är bättre framåt än bakåt. Syntes i genrepet mot LFC (3–4). Hur många mål gör Evelyn Ijeh?

12 Kalmar

En sak är sig lik i Kalmar. Det blir mycket utländskt även 2023. Klarade sig kvar med marginal i fjol. Får bli målet även nu.

13 BP

Räddade kontraktet via kval och får det tufft i botten igen. Men visst, chansen finns.

14 Uppsala

Kom in sent efter Eskilstunas ekonomiska haveri och jag har svårt att se att det ska sluta med något annat än bottenkänning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!