Fyra andra spelare från Norge som gjort avtryck i LFC

Correns Per Bergsten med fyra norska spelare som gjort avtryck i LFC – och i tre av fallen hamnat i betydligt större klubbar.

Frida Leonhardsen Maanum, Kristine Minde, Nora Holstad Berge och Cathinka Tandberg.

Frida Leonhardsen Maanum, Kristine Minde, Nora Holstad Berge och Cathinka Tandberg.

Foto: Montage (bilder från Bildbyrån)

Fotboll2023-08-31 07:00

Inte alla har lyckats, men Linköping FC har genom åren ofta fått bra utdelning på sina nyförvärv från Norge – och flera av dem har efter några allsvenska år tagit klivet ut till större klubbar i Europa. Nu hoppas Malin Brenn gå i samma fotspår. 

Här är fyra norska spelare som gjort avtryck i LFC-dressen:

Frida Leonhardsen Maanum 

När: 2017–2021.

Supertalangen kom till Linköping redan som 17-åring och övertygade tidigt. Var med och tog SM-guld första året och växte ut till både nyckelspelare och lagkapten. Nu gör hon succé i engelska storklubben Arsenal – som nästa vecka väntar i Champions league.

Kristine Minde 

När: 2014–2017.

LFC:s alldeles egen universalnyckel. Kunde spela var som helst ... och gjorde det alltid bra. Så mycket spring i benen. Så nyttig. Ofta så underskattad. Var med om dubbla guld innan hon flyttade vidare till tyska Wolfsburg. Numera i Rosenborg efter barnafödande.

Nora Holstad Berge

När: 2010-2012.

Lite av en doldis, men mångfaldige landslagsbacken gjorde ändå gjorde tre allsvenska säsonger i Linköping innan hon flyttade hem till Norge och Arna Björnar. Därefter blev det tyska giganten Bayern München innan karriären avslutades med North Carolina i USA.

Cathinka Tandberg 

När: 2023-

Många klubbar var ute efter hennes namnteckning i vintras. 19-årige anfallaren valde Linköping och har varit alldeles utmärkt. Stark i kroppen, målfarlig och med skyhög potential. Ge henne något/några år till och hon kommer att spela i en större klubb i en större liga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!