Trista återkomsten – mardröm för ÅFF i nystarten

Erik Grandelius var tillbaka i ÅFF-tröjan – men det blev ingen återkomst att minnas för nyförvärvet. "Kul att spela, tråkigt att förlora", sa han.

Erik Grandelius och ÅFF föll tungt i återstarten i ettanfotbollen.

Erik Grandelius och ÅFF föll tungt i återstarten i ettanfotbollen.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2023-07-29 17:53

Åtvidabergs FF har varit seriens sämsta lag på naturgräs och sökte ett efterlängtat trendbrott i omstarten och bortamötet med Tvååker.

Det gick inte alls.

ÅFF föll tungt, 0–3, och det var inget snack.

En lång bortaresa för lite.

Igen.

– En lovande start där vi gjorde det vi pratat om, men sen fick vi inte till det och saknade det där sista framåt. I andra halvlek blev det oorganiserat och vi spelade Tvååker i händerna, sa Erik Grandelius i bussen på vägen hem.

Ja, efter inledningen tappade gästerna både fart och spel och skapade inte mycket konstruktivt framåt. Hemmalagets William Nilsson – hämtad från allsvenska Häckens överskottslager under sommaren – spräckte nollan före paus och det var början till slutet för ÅFF.

Av de tre sena nyförvärven fanns som väntat bara Erik Grandelius med. Hemvändaren, tillbaka efter att inte ha fått mycket speltid i Trollhättan, hade som alltid mycket spring i benen och såg stundtals pigg ut, men kom inte till många farliga lägen han heller. 

– Det känns bra att vara tillbaka och jag vet att jag trivs här. Jag har inte spelat så mycket i år och det märks förstås av. Det var ingen superinsats, men det kommer att bli bättre. Jag har hoppat runt en del på slutet, så skönt att veta var jag ska vara de närmaste åren, sa han.

Hur har våren varit?

– Laget har gått bra och då har det varit svårt att peta någon. Men jag tycker själv att jag inte fick de minuter som jag förtjänade.

Viktige försvararen Adrian Petersson drog på sig en varning och är avstängd nästa match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!