"Trodde det skulle vara en större skillnad"

Det blev en tung förlust för division 2-laget Kenty i Östgötacupens final mot IFK Norrköping. Men det fanns ändå mycket positivt att ta med sig från mötet in i avslutningen av toppstriden i division 2. Bland annat anfallsspelaren Amanda Samuelsson i toppform.

Amanda Samuelsson satte en hård och hög press och stressade fram misstag från IFK-försvaret.

Amanda Samuelsson satte en hård och hög press och stressade fram misstag från IFK-försvaret.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2019-09-24 22:20

Med de rutinerade anfallarna Maria Aronsson och Hanna "HG" Hellström i anfallet finns det en del rutin i det relativt unga division 2-laget Kenty. Men den tredje anfallaren, som istället är ett ungt och lovande framtidsnamn, är den 18-åriga Amanda Samuelsson som gjorde det svårt för IFK Norrköpings division 1-försvar. 

– Det kändes bra i dag och det kändes som jag kom rätt i försvarsspelet och kunde stressa dem lite på kanten, säger Samuelsson och ler. 

Med snabba omställningar från hemmalaget och en kedja som levererade bra bollar mot trion i anfallet var det ändå en jämn första halvlek. Kenty hade dock inte kylan i avsluten och efter dryga 15 minuterna gjorde IFK matchens första mål. Det fortsatte dock jämnt – men i början av andra halvlek kom ett ras från Kentys sida genom slarv och otydlighet i försvaret som Norrköping tog vara på. När slutsignalen gick stod siffrorna hela 1– 5. 

– Vi hängde med rätt bra och vi kunde stå upp mot dem. Vi kunde ha fått med oss ett bättre resultat om vi hade fått bort bollarna vid de där lägena framför mål. Luften gick ur och vi kunde inte riktigt hålla uppe pressen vilket gjorde att de fick mer yta att spela på, säger Samuelsson och suckar. 

Tycker du det var en stor skillnad mellan lagen med tanke på att ni spelar i division 2 och de i division 1?

– Jag trodde det skulle vara en större skillnad eftersom de är i toppen av division 1. Så det känns ju bra eftersom vi har chans att gå upp i ettan nu. Det betyder att vi faktiskt kan ha något där att göra, så det var skönt, säger Samuelsson och ler stort. 

Nu väntar en spännande avslutning för Kenty i division 2 där de har allt i egna händer. Med två matcher kvar leder de serien, men avslutar säsongen på allra tuffaste sätt mot tabelltrean Eksjö på bortaplan. 

– Jag tycker det är skönt att vi har allt i egna händer och får bestämma vad vi vill göra med det här. Eksjö har bara släppt in ett mål på hemmaplan på hela säsongen och vi avslutar säsongen där. Det kommer bli en tuff match... Men den ska vi ha, säger Samuelsson bestämt. 

Mot IFK var det endast Hanna Hellström som noterades för ett mål då hon satte bonusstraffen som Kenty fick. Nu återstår det att se om supertrion med Samuelsson, Hellström och Aronsson kan fixa poängen i den spännande säsongsavslutningen av division 2. 

Maria Aronsson var nära att hitta till nät.
Maria Aronsson var nära att hitta till nät.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!