Trodde inte på guld – saknade guldhattar

Rosengård trodde inte att Häcken skulle tappa poäng mot AIK. Så de tog inte med sig prylarna till Piteå som alla lag firar SM-guldet med. –Så här står vi utan guldhattar och ingenting. Men skit samma, nu har vi vunnit, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till TT.

Rosengårds assisterande sportchef Erling Nilsson och sportchef Therese Sjögran fick fira utan några guldhattar.

Rosengårds assisterande sportchef Erling Nilsson och sportchef Therese Sjögran fick fira utan några guldhattar.

Foto: Pär Bäckström/TT

Fotboll2021-10-17 16:35

Rosengårdspelarna stod som överraskande svenska mästare på LF Arena i Piteå och visste inte riktigt hur de skulle fira.

– Att Häcken skulle tappa poäng i dag hade vi absolut inte räknat med, säger Therese Sjögran.

Men känslan fanns där ändå.

– Så jävla skönt, utbrister Sjögran.

Det är det femte SM-guldet på nio år för Malmöklubben, men titeln kändes extra skön för Rosengård, som mitt under säsongen tappade nyckelspelare som svenska landslagsprofilerna Anna Anvegård och Hanna Bennison, stjärnmålvakten Stephanie Labbé och isländska mittbacken Glodis Viggosdottir.

Stökigt

Dessutom försvann tränaren Jonas Eidevall till Arsenal i Super League.

– Vi hade en stökig sommar, när vi tappade mycket folk och tränaren, men de som vi har värvat in har gjort det jättebra. Så vi ska vara skitnöjda med hur vi har fått ihop säsongen, säger Therese Sjögran.

Nya tränaren Renée Slegers kom in och förvaltade materialet så bra att det blev SM-guld.

– Det har funnits en jättestark grund som Jonas har lagt tillsammans med (assisterande tränarna) Patrik (Winqvist) och Kenneth (Mattsson). Den grunden har vi använt och så har vi fantastiska spelare som själva kommer med lösningar och har individuella kvaliteter som gör skillnad för oss, säger Slegers till Aftonbladet.

Oklart firande

Veteranen Emma Berglund, som bar kaptensbindeln i Piteå-matchen, lyfter fram hur hela laget har samlat sig efter den stökiga sommaren.

– Det har varit en del utmaningar som vi har tampats med, men vi har pratat om att det är många som får kliva fram och ta steget och vilja göra det, säger hon till Aftonbladet.

Och nu ska SM-guldet firas. Fast frågan är hur. Therese Sjögren undrar själv hur det ska gå till.

– Kanske i kväll, vi får se. Men vi är inte hemma förrän vid elva och flera ska till Stockholm för att åka iväg med landslaget. Jag vet inte riktigt hur det blir, säger hon till TT.

RÄTTAT: I en tidigare version förekom en felaktighet. Glodis Viggosdottir är mittback och inget annat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!