Tung smäll för ÅFF – varför gjordes inget tidigare?

1–2 för Åtvidabergs FF i hemmamötet med Torn. Här är våra fem punkter från Kopparvallen.

Albin Bergström på knä.

Fotboll2023-04-15 17:52

Starten

Träffade Martin Siggesjö, ordföranden, på vägen till läktaren. "Kan vi vinna idag så ser det bra ut. Sju av nio poäng skulle vara en bra start", sa ÅFF-bossen. Men det blev inte så. Torn var effektivare, gjorde två mål på fyra chanser och ÅFF står därmed kvar på fyra poäng efter säsongens första förlust.

Matchen

ÅFF var spelförande, satte motståndet under press och gjorde det bra på två tredjedelar av planen. Men ärligt talat skapades inte särskilt många heta chanser förrän nyss inbytte Kevin Johansson gjorde ett drömmål till 1–2 från distans. Emanuel Chabo hade dessförinnan bästa läget, men sköt rakt på målvakten efter paus. Strax dessförinnan hade gästerna chockat med att ta ledningen genom Alex Sjöholm.

Framåt?

Vi skrev det rätt ofta i fjol och var det något som då saknades så var det spets framåt. Offensiva tillskottet Emanuel Chabo, från IFK Norrköpings överskottslager, är skön med bollen och gör många bra saker, men har en mer tillbakadragen roll och toppduon Liam Andersson och José Segura Bonilla hade svårt att komma till. Den sistnämnde gjorde mål, men det blev tveksamt bortdömt och anfallaren fick en varning när han protesterade.

Sena byten

Underläge och en och annan spelare som hade det jobbigt. Men inte ett enda ÅFF-byte förrän efter 84 minuter att få in friska ben. Kändes något märkligt. Kan jag tycka. "Vi bedömde att vi hade dem som hotade mest på planen. Det är alltid en avvägning. Nu förlorade vi och då är allting tråkigt", sa Anders Bååth, tränaren.

Beröm

Detta sagt: pratar du med folk på Kopparvallen är det tydligt hur många hyllar Anders Bååth, nye tränaren. För engagemanget, för en tydligare spelidé och för mer energi i spelet. Även om det nu blev förlust känns ÅFF betydligt jobbigare att möta i år och från kanten manar Bååth nästan lika högljutt på som Jörgen Augustsson. Fast bara nästan.