Uddamålsseger när Åby besegrade Vadstena

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Åby i matchen mot Vadstena på Åby IP.

Åby IF vann mot Vadstena GIF

Fotboll2022-09-22 20:58

Laget vann torsdagens match i division 4 Östergötland A dam i fotboll med 3-2 (1-1). Tuva Lagerbäck stod för Åbys avgörande mål efter 90 minuter.

Vadstena startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Anna Persson slog till, redan i åttonde minuten.

Åby kvitterade till 1-1 i 23:e minuten, genom Linn Josefsson. Åby gjorde också 2-1 i 65:e minuten när Nora Blom hittade rätt.

Med fem minuter kvar att spela kvitterade Vadstena genom Ellen Storm Edholm.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Tuva Lagerbäck gjorde 3-2 för Åby. 3-2-målet blev matchens sista.

Åby har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Vadstena har en vinst, en oavgjord och tre förluster.

Med två omgångar kvar är Åby på sjätte plats i tabellen, medan Vadstena är på femte plats.

Lördag 1 oktober 15.00 spelar Åby borta mot Boxholm. Vadstena möter Åtvidabergs FF hemma på Kungsvalla IP söndag 2 oktober 17.00.