Värvar från från Elfsborg: "ÅFF en klubb med historia"

Nu bekräftar Åtvidabergs FF värvningen av Amer Jusic från allsvenska Elfsborg. "ÅFF är en klubb med stor historia", säger han.

Amer Jusic och Theo Lind jublar i Elfsborgs U19-lag. Den här säsongen spelar båda i ÅFF.

Amer Jusic och Theo Lind jublar i Elfsborgs U19-lag. Den här säsongen spelar båda i ÅFF.

Foto: Magnus Lejhall

Fotboll2023-01-31 16:00

Tidigare under tisdagen kunde Sporten avslöja att ytterforwarden Christian Aphrem är ett högaktuellt namn för ÅFF som den sista offensiva spetsspelaren in i truppen. Senare kom sajten fotbolltransfers.com med uppgifter om att 19-årige försvararen Amer Jusic från Elfsborgs U19-lag skulle vara klar för en flytt till Kopparvallen.

Nu presenterar ÅFF övergången på sin hemsida.

– ÅFF är en klubb med stor historia. Det är en klubb som satsar för att ta sig uppåt och jag är förhoppningsfull inför den kommande säsongen, säger nyförvärvet och beskriver sig som en "duellstark spelare som är snabb och har en bra vänsterfot".

Fortfarande återstår dock några platser att fylla i ÅFF-truppen och bland annat ska en offensiv spetsspelare på kanten in.

Christian Aphrem är ett högaktuellt namn. 20-årige ytterforwarden från Assyriska och senaste halvåret i Achyronas Onisilos i cypriotiska andraligan har tränat med laget i veckan och kan finnas med i träningsmatchen mot Sleipner på lördag.

Det bekräftar tränaren Anders Bååth.

– Jag skulle gärna välja se honom i spel och vi har en dialog om det, säger han.

– Det är ett intressant namn. Absolut. Vi söker efter spets och Christian är ett namn som finns med på listan. Efter mina år i Södertälje har jag bra koll på spelarna därifrån och när han lämnade Cypern kändes det givet att anmäla intresse. Kreativ spelare, bra i en mot en. Men det finns ytterligare några som är aktuella. Vi behöver inte ha panik. Det viktigaste är att det blir rätt.

Mittfältaren Gustav Rydberg blir kvar, men har ännu inte presenterats. Mittbacken Adrian Petersson finns med på träningarna och där är det enligt Sportens uppgifter mycket nära en fortsättning på Kopparvallen.

Christian Aphrem närmar sig ÅFF.
Christian Aphrem närmar sig ÅFF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!