• fredag 31 oktober 2014
Granakbeslutet kommer i veckan Bergstens hockeyblogg Bergstens hockeyblogg
Vädersponsor:

Suljic: "Hoppas bli en ledare"

FOTBOLL Linköping City fortsätter att skruva upp förväntningarna inför fotbollssäsongen.

I förra veckan presenterades Andreas Thomsson som ny City-tränare och under onsdagen visade klubben upp två nya förstärkningar i form av Amir Suljic, 24, och Andreas Johansson, 22.

– Två bra personer och spelare som kommer hit i en bra ålder. Det är inga avdankade 45-åringar, säger tränaren Andreas Thomsson om sina nyförvärv som han tränade under sin framgångsrika tid i Åtvidabergs FF.

Både Suljic och Andreas Johansson tillhörde ÅFF:s allsvenska trupp under 2012, då Suljic spelade 15 matcher från start. I fjol spelade mittfältaren i Superettan med Ljungskile medan Johansson fanns i division 1-laget Kristianstad.

– Ett riktigt intressant projekt och det känns som att det är dags för Linköping. Jag hoppas kunna bli en ledare på mittfältet och även hjälpa de yngre spelarna, säger Suljic till Corren.

Andreas Johansson:

– Jag vill vara med på hela resan istället för att vänta. Jag hade andra alternativ, men när Thomsson ringde så blev det enklare att välja.

Därmed börjar Citys trupp ta form. Bland de övriga nyförvärven märks Christoffer Karlsson, också han tidigare i ÅFF, och det som klubben nu är på jakt efter är en ny anfallare och där är Oscar Möller ett av namnen som City jobbar med. Man väntar också på ett besked från fjolårets bäste spelare i laget, Johan Roxström, som lockas av ett kontraktsförslag från superettans Husqvarna.

– Vi har fått in bra karaktärer i truppen, men det kan finnas en öppning på forwardssidan, säger Andreas Thomsson.

Läs mer i tidningen i morgon.

Mer info kommer.

 
  • 24Corren Sport
  • Sport från TT
  • Mest läst senaste dygnet
  • Senaste sportnyheterna

Fotboll

Sport

  • 24Corren Sport
  • Sport från TT