Han satt på en stol vid sidan av planen. Lutade sig mot ryggstödet och såg spelarna en efter en lägga sig på golvet för att genomföra sitt stretchingprogram.

Sen sa han:

– Jag tror inte folk förstår hur bra det är att vinna över Falun. De har världsklasspelare överallt och då räcker det inte att tre-fyra av våra spelare är starka, här snackar vi om att hela laget måste göra en kollektiv insats utöver det vanliga.

Artikelbild

19 september 2012. Då vann Libk senast en match mot Falun hemma i sporthallen.

Då blev det 8–7 och Libk var nära på att tappa en ledning med 7–3 en bit in på sista perioden.

Nu blev det 8–5 efter 60 minuter i en galen sista period där Libk nollade regerande svenska mästarna och själva gjorde fyra mål.

– Det visar om inte annat att vi är bra tränade, att vi orkar, sa Astbrant och log.

Artikelbild

Det märktes tydligt från första tekningen att det var två lag med stor respekt för varandra som möttes. Stora delar av första perioden var tillknäppt och avvaktande, samtidigt som båda lagen blixtrade till i snabba omställningar när möjlighet gavs och skapade en handfull heta lägen var.

Efter en mållös första period öppnades alla dörrar i andra. Då fick vi se 9 (!) mål, 4 för Libk och 5 för Falun.

Artikelbild

Libk gick fram till 3–1, men sen satte Falun fart och gjorde fyra raka mål till 3–5 på bara drygt fem minuter.

– Vi tappade detaljspelet under några minuter och orkade inte stå emot när de satte fart. När det blir så kan det gå väldigt fort mot ett lag som Falun.

Artikelbild

| I senaste matchen bröt Libk en lång negativ svit när man besegrade Falun för första gången på fem säsonger. Nu väntar Dalen hemma.

En av matchens starkast spelare, unge Oscar Seth, satte 4–5 strax innan pausvilan och det visade sig bli mentalt viktigt.

– Vi sa inför sista 20 att vi hade skaffat oss ett intressant läge att verkligen vinna matchen. Alltför många gånger har våra möten mot Falun varit avgjorda efter två perioder, men nu hade vi verkligen satt oss i en bra sits.

Artikelbild

En chans man också tog vara på genom att göra fyra (!) raka mål i den sista perioden och vinna med 8–5.

Vad sa du till killarna efter matchen?

Artikelbild

– Att jag var oerhört stolt över det jobb de lagt ner för att ta oss an den här uppgiften. Jag kan inte sätta fingret på det riktigt, men det är nåt med den här gruppen.

En av matchvinnarna, fast han själv sa att han inte kände sig så, var målvakten Jonas Gustafsson. Efter sex matcher på bänken fick han hoppa in och stod för en rad viktiga räddningar.

Artikelbild

Trots att han ett tag var på väg att byta ut sig själv.

– Jag fick nackspärr i andra perioden och trodde inte att det skulle gå att fortsätta. Men med lite tigerbalsam och massage i pausen så höll det hela vägen.