Därför vill klassiska klubben ta över på Vårdsberg

Här är förklaringarna till att Linköpings golfklubb kan ta över på Vårdsberg: mer pengar in och mer plats för spel.

LGK kan ta över Vårdsberg.

LGK kan ta över Vårdsberg.

Foto: Bildbyrån

Golf2023-09-11 16:00

– Inte så mycket att fundera över. Från styrelsens sida kände vi direkt att det var en bra idé. Nu får vi se vad medlemmarna säger, säger ordföranden Johan Svensson.

Häromdagen kunde Corren berätta att Linköpings GK kallat till extra årsmöte på tisdag för att ge medlemmarna en chans att rösta om klubben ska arrendera och drifta Vårdsbergs golfbana framöver. Går planerna i lås tar Linköping över efter Landeryd som de senaste fem år drivit verksamheten där.

– Jag har egentligen inte så mycket mer att säga just nu utan vi får avvakta årsmötet, säger Johan Svensson.

Men varför vill ni ta över?

– Det är två stora delar. Vårdsberg går bra och vi ser en möjlighet att öka kassan. Rent ekonomiskt skulle det vara en bra affär. Sen står vi inför en del arbeten på vår bana, vilket gör att några hål kan behöva stängas under en viss tid. Då skulle vi kunna erbjuda våra medlemmar att spela även där.

Planen är dock inte att det ska vara något gratisspel på eventuella samarbetsbanan.

– Det finns inga beslut tagna, men vår idé är att våra medlemmar ska få spela på Vårdsberg till rabatterat pris och vice versa, säger Johan Svensson.

Markägarparet Gunilla och Robert Möller är positivt inställda till att LGK tar över. På Vårdsbergs GK:s hemsida skriver de:

"I våras erbjöd vi Landeryd Golf AB ett nytt femårsavtal för drift av Vårdsbergs golfbana inklusive maskiner, klubbhus etc. Det erbjudande vi fick tillbaka från Landeryd var inte acceptabelt från vår sida."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!