Vi träffas för en lunch på Landeryds GK, banan där karriären satte fart för sex år sen. Han kommer just från ett möte med sin mentale tränare och ska efter vår intervju till sjukgymnasten för behandling av en sliten rygg.

– Det är otroligt mycket som ska fixas nu innan det drar igång. Men det är ju angenäma problem, säger han och ler.

På lördag morgon drar nämligen han och caddien, klubbkompisen Gabriel Axell, ut på första tourtävlingen. Och resan går inte till vilket land som helst. Första anhalten är nämligen Mauritius.

– Bara att komma dit blir en häftig upplevelse. Och att sen få spela golf där...

Han får något drömskt i blicken redan nu. Och det är klart, det är inte många golfspelare i världen som klarar det han just åstadkommit, att kvala in till Europatouren, en av världens största och bästa.

– Som jag sa innan, det är svårt att ta in riktigt än. Jag har lite samma känsla som när jag sänkte putten för birdie på sista hålet i Spanien, det som betydde att det var klart. Jag tänkte; "ojojoj vad hände nu, vad betyder det här?"

Han kom hem från Spanien i fredags kväll, käkade och somnade direkt. Under lördagen var det gym, träning i golfhallen och en träff med kompisar för att under söndagen träna igen och sen under eftermiddagen göra en grovplanering för de kommande veckorna.

– Men väldigt mycket återstår. Jag behöver hitta en agent som kan jobba för mig och se till att jag får så bra förutsättningar som möjligt framöver. Jag ska snacka med mina klubb- och klädsponsorer och se om de vill vara med och stötta mig även i fortsättningen och på vilket sätt. Sen vill jag åka runt och tacka alla samarbetspartners som gjort det möjligt för mig att göra den här satsningen. Utan dem hade det aldrig gått.

För den som tror att att det är lyx och flärd att spela på Europatouren har fel. Ordentligt fel.

– Visst, vi blir väl omhändertagna på tävlingar, men alla omkostnader får man stå för själv. Man har ingen ersättning för att spela på touren, men det ger möjligheter att tjäna pengar att spela där. Men då gäller det att göra bra resultat också.

Han säger att han inte känner någon press att prestera direkt från början utan kommer ta det steg för steg.

– I golf handlar det mycket om att få in ett mantra; en tävling i taget, en dag i taget, ett slag i taget. Du kan inte titta längre fram än det du just ska göra, då har man fokus på fel ställe.

Historien om Henric Sturehed är rätt speciell. Det är bara sex år sen, 2011, som han beslutade sig för att lägga av med hockey och satsa på golf.

– Min tanke när jag var yngre var att bli hockeyproffs, det var det som gällde. Jag spelade mycket golf då också, men kanske inte så seriöst. Jag och mina kompisar gillade att spela mycket på banan, men träna golf var inget vidare kul.

Men så en dag bestämda han sig.

– Jag insåg att jag inte var tillräckligt bra på hockey. Så jag kom i kontakt med tränaren Petter Ederö här ute på Landeryd och frågade om han kunde hjälpa mig. Svaret jag fick, jag minns det som igår, var "ja, men då har vi en del jobb att göra".

Det jobbet har nu gett resultat. Minst sagt.

– Det är kanske det skönaste med det här, att man ser att all tid och kraft man lägger ner verkligen kan ge något. Dessutom har jag börjat gilla att träna golf. Att stå på en puttinggreen några timmar och gå in i sig själv är faktiskt väldigt avkopplande.

Hur många tävlingar det blir på touren den kommande säsongen är svårt att planera för redan nu. Men Henric är inte orolig.

– Jag har redan nu klart med mer än en handfull tävlingar och då har säsongen inte ens börjat. Så jag tror inte det finns någon risk att jag kommer få tävla för lite.

När man väl kommit in på touren är det också en tuff utmaning att hålla sig kvar. En plats bland topp 100 på rankingen krävs för att få behålla kortet utan att tvingas kvala sig kvar.

I den första tävlingen, som startar på torsdag nästa vecka, finns en hel del namnkunniga spelare med i startfältet. Eller vad sägs om Darren Clarke, Scott Hend, Jamie Donaldsson och Louis Oosthuisen?

Men det är två andra spelare som är Henrics dröm som spelpartners.

– När jag kommer till Dubai för att spela Desert Classic i slutet av januari så är Rory McIlroy anmäld. Dessutom har alltid Tiger Woods spelat den tävlingen när han varit skadefri och nu är det ju snart dags för honom att göra comeback. Att få de två i samma boll vore en dröm.

Vem vet, den drömmen kanske också blir sann. Den första, att komma in på Europatouren, har ju redan slagit in.