Corren tittade förbi sporthallen under tisdagskvällen och såg ett förhållandevis lätt träningspass där laget nötte mycket detaljer i spelet, så som det brukar vara inför match. RP möter lokalrivalen Mantorp ikväll i ett genrep innan allvaret drar igång på tisdag med allsvensk premiär mot Lindesberg.

– En del är lite slitna. Vi har kört rätt så hårt ett tag, fyra matcher på fem dagar känns i kroppen, säger Gabriel Lundqvist.

Själv då?

– Jag känner mig stark.

Linköpingskillen fick förra säsongen stå i skuggan av David Näsman och nöja sig med enstaka inhopp i allsvenskan. Men Näsman dras med en knäskada och har missat mycket träning, vilket gett Gabriel Lundqvist chansen att blomma ut som niometersspelare. Försäsongen har gett många positiva besked.

– Jag har egentligen bara kört på som vanligt och gjort som jag blivit tillsagd. Helt klart har det gått bättre än vad jag trott, framför allt med målskyttet. Jag känner att jag tar för mig och kan spela utan press, säger Gabriel Lundqvist.

RP har haft minimal spelaromsättning till den här säsongen, skyttekungen David Svenssson är den enda som lämnat truppen. Några nyförvärv har det inte blivit.

– Att vi fått behålla samma trupp har gjort att vi har hittat en trygghet i spelet. Vi har en bra gemenskap inom laget där alla vet var vi har varandra. Se på exempelvis Hallby som tagit in många nya, det kommer ta tid för dom att spela ihop sig. Spelar vi bara som vi ska kan det gå riktigt bra, säger Gabriel Lundqvist.