RP rasade ihop i andra halvlek

Det blir alltmer tydligt att RP kommer få det tufft den här säsongen. Mot HK Amo kom åttonde förlusten efter 22-28.

Det tog tvärstopp för Hannes Karlsson och hans RP mot HK Amo. Matchen slutade 22-28.

Handboll2019-11-24 17:54

RP inledde annars bra. Man spelade ett rivigt försvarsspel och samtidigt varierat och inspirerat när man själva fick tag i bollen.

Det syntes tydligt att det var ett laddat hemmalaget som inte hade tänkt att vika ner sig mot ett HK Amo som annars ligger betydligt högre upp i tabellen.

Målen kom också, även om de inte var så många, men RP hade i alla fall ledningen med 5-3 efter drygt 12 minuters spel.

Men ungefär där kom också vändingen. Amo gjorde fyra raka mål till 5-7 och efter det släppte man aldrig ifatt RP igen, förutom en kort stund vid 8-8.

Då gjorde gästerna ett nytt ryck med tre raka mål fram till 8-11 och just tre måls skillnad var det paus via 9-12.

Ska sanningen fram så var RP i andra halvlek aldrig riktigt nära att ta sig ifatt. Känslan var istället att Amo ryckte när de behövde och såg ut att ha nån mer växel att lägga in om det hade varit nödvändigt.

RP å sin sida fortsatte att kasta bort många passningar, ta avslut ur dåliga lägen och bjuda Amo på öppna chanser, omöjliga för annars duktige målvakten Emil Björklund att rädda.

Nu har RP spelat 11 matcher, två till och man har gjort hälften. Och tabelläget just nu ställer en del frågor, där ett nedflyttningshot börjar bli alltmer verkligt.

Magnus Oscarsson Söder, tränaren, erkände att han är bekymrad. Men kanske inte på det sätt man skulle kunna tro.

– Det bekymrar mig att vi inte kommer upp i den nivå vi har. Vi vet att vi kan spela bra och när vi gör det vinner vi matcher. Det hade betydligt värre om vi spelat på toppen av vår förmåga och ändå förlorat. Då hade jag varit rejält bekymrad.

Förutom förlusterna så har också skador ställt till det. Nu saknades viktige linjespelaren Patrik Tosteberg och han lär bli borta några veckor till.

– Det är ingen bortförklaring, men det är klart att det ställer till det för oss när vi saknar spelare som har mycket speltid.

Patrik Olsson, sportchefen, såg matchen från läktaren, och säger att man jobbar på flera fronter för att förstärka laget.

– Men det är tufft. Första ska man hitta en spelare som passar in rent handbollsmässigt. Sen har de allra flesta jobb eller studier att ta hänsyn till. Ett annat spår är att kanske få nån av de som nyligen slutat att ta upp spelandet igen.

Målen, RP: David Näsman 4, Hannes Karlsson 4, Robin Johansson 3, Arvid Kindstrand 3, Gabriel Lundkvist 3, Jesper Flink 2, Hugo Kindefors 2, Jonathan Sandberg 1.

RP:s målvakt Emil Björklund lämnades ofta ensam med HK Amos skyttar.