"Är sjukt imponerad av laget"

Det svĂ€ngde om Linköping IBK pĂ„ Gotland – men det blev tredje raka segern. "Jag Ă€r sjukt imponerad av vad laget gjort pĂ„ slutet", sa Johan Astbrant.

Martin Karlsson blev tremÄlsskytt.

Martin Karlsson blev tremÄlsskytt.

Foto: Peter Jigerström

Innebandy2019-11-02 19:52

LibktrÀnaren kunde vara nöjd med lördagsjobbet mot nykomlingen frÄn Visby.

Efter en svajig sĂ€songsstart mot tufft motstĂ„nd har Libk hittat tillbaka till vinnarspĂ„ret i innebandyns superliga och startat klĂ€ttringen uppĂ„t i tabellen. Det blev 8–6-seger i bortamötet med Visby efter en match dĂ€r det lĂ€nge sĂ„g ut att sluta med betydligt större siffror.

Det stora segervapnet: fem mÄl gjorda med en man mer.

– Vi har spelat bra i power play under hösten. Problemet har varit att vi knappt fĂ„tt nĂ„gra sĂ„dana chanser tidigare, sa Astbrant.

Det mÀrktes tydligt att han var belÄten.

Med segern, med arbetsinsatsen och med lyftet.

Han sa:

– Jag mĂ„ste sĂ€ga att jag Ă€r sjukt imponerad av vad det hĂ€r unga laget faktiskt har gjort pĂ„ slutet. För tvĂ„ veckor sedan lĂ„g vi sist med inte mĂ„nga poĂ€ng. Nu har vi vunnit ett antal matcher och Ă€r plötsligt pĂ„ slutspelsplats. Det tycker jag Ă€r jĂ€vligt starkt.

Förklaringen?

– Mer Ă€n nĂ„got annat att alla verkligen har förstĂ„s vad som krĂ€vs för att vinna i den hĂ€r serien. Du mĂ„ste börja med grunden innan du kan ta tag i taket. Ta en sĂ„dan som Felix Lanver. Han har inte gjort sĂ„ mĂ„nga poĂ€ng, men han jobbar pĂ„ ett sĂ€tt som jag inte sett pĂ„ flera Ă„r. Det Ă€r ett exempel och det finns fler.

Det var 2–2 efter en period mot Visby, men strax före slutet av första perioden drabbades hemmalagets Mathias Forre av fem minuters utvisning för hĂ„rt spel och pĂ„ bara 2.23 i inledningen av den andra gjorde Libk inte mindre Ă€n fyra mĂ„l (!) med en minst sagt effektiv formation pĂ„ planen.

Oskar Hovlund. Simon Palmén. Matej Jendrisak. Olle Abrahamsson.

Pang. Pang. Pang. Pang.

– Klart att det var nyckeln till segern. Vi gjorde det riktigt bra dĂ€r och kunde spela pĂ„ det sen, sa Johan Astbrant.

Ja, som mest var ledningen uppe i hela 8–2 tidigt i tredje perioden, men sen. . .ja, vad hĂ€nde sen?

– I 50 minuter hade vi bra rĂ€tt bra kontroll. Men efter deras första reducering var det som att vi blev stressade, trötta och bjöd pĂ„ enkla misstag. Det var lĂ€ropengar som vi fĂ„r ta med oss. Som tur kostade det oss inte sĂ„ dyrt den hĂ€r gĂ„ngen. Men vi fĂ„r se till att det inte hĂ€nder igen.

Olle Abrahamsson svarade för tvÄ av mÄlen i power play, men annars var det veteranforwarden Martin Karlsson som var allra vassast framÄt. Karlsson blev tremÄlsskytt och noterades bland annat för ett riktigt drömmÄl pÄ volley.

– Beröm till hela laget. Det var en kollektiv insats som avgjorde, sa Johan Astbrant.

För Libk vÀntar nu tvÄ veckors landslagsuppehÄll innan serien nystartar med hemmamöte med Pixbo.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om