Astbrant: "Har kÀnts skitbra sÄ hÀr lÄngt"

Samarbetet med nye assisterande trÀnaren David Gillek har fÄtt Johan Astbrant att tÀnda till: "Det Àr ju sÄ hÀr man vill jobba", sÀger LibktrÀnaren.

Nye assisterande trÀnaren David Gillek och Johan Astbrant har fÄtt nÄgra dagar tillsammans med Libk.

Nye assisterande trÀnaren David Gillek och Johan Astbrant har fÄtt nÄgra dagar tillsammans med Libk.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-11-30 14:21

Astbrant Àr inne pÄ sin sista sÀsong med nuvarande kontrakt och det har spekulerats friskt i om Vimmerbykillen Àr fÀrdig med Linköping i vÄr. Hans situation aktualiserades igen nÀr Mullsjöprofilen David Gillek blev klar som assisterande trÀnare i veckan. Nu har den nya konstellationen, som Àven innehÄller assisterande trÀnaren Martin Laakso, fÄtt jobba ihop nÄgra dagar och Johan Astbrant Àr full av optimism:

– Det har kĂ€nts skitbra sĂ„ hĂ€r lĂ„ngt, Gillek tog hand om bĂ„de onsdags- och torsdagstrĂ€ningen vilket gjorde att jag fick mer tid över att se över helheten. Det var lĂ€ngesen jag kĂ€nde den hĂ€r kĂ€nslan, det blir ett helt annat driv nĂ€r det Ă€r fler ögon som kan se vad vi behöver förbĂ€ttra, sĂ€ger Johan Astbrant. 

SÄ du utesluter inte en fortsÀttning i Libk?

– Nej, definitivt inte. Skulle den hĂ€r lösningen visa sig fungera sĂ„ Ă€r det kanon. Det Ă€r ju sĂ„ hĂ€r man vill jobba. Jag tycker klubben ska försöka fĂ„ till den hĂ€r lösningen i framtiden, oavsett om jag Ă€r med eller inte, sĂ€ger Johan Astbrant.

Hur stor del hade du i att David Gillek vÀrvades?

– Det var jag till hundra procent. Jag har haft all kontakt med honom och trĂ€ffade honom i Jönköping ett antal gĂ„nger. Det föreningen gjorde var att hitta en ekonomisk lösning, sĂ€ger Johan Astbrant.

PÄ söndag vÀntar en av Ärets roligaste hemmamatcher nÀr topplaget Storvreta kommer pÄ besök.

– Ett av vĂ€rldens bĂ€sta lag. Dessutom har jag hört att det ska komma mycket folk, sĂ€ger Johan Astbrant.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!