Han kanske kan ta över brorsans roll

Man ska egentligen inte prata om spelare som inte är med. Men nu skulle jag vilja göra det ändå.

PC

PC

Foto: PC

Innebandy2019-10-09 22:18

Kanske är det så att Libk saknat sin världsback Anton Karlsson mer än man tror? Att ingen på riktigt tagit hans roll än.

Att ersätta honom som spelare går inte. Han var för bra för det. Men han hade andra viktiga egenskaper som är enklare att ersätta. Anton var en bjässe i sitt sätt att spela, sitt sätt att köra över motståndare precis sådär lagom mycket. Gärna ett frislag emot, men väldigt sällan en utvisning.

Han hade också en förmåga att ge sina lagkamrater energi och samtidigt skapa irritation hos motståndarna genom att, precis så där lagom, snacka hela tiden.

Kalla det gärna tjafsa om ni vill, domarna gör det säkert. Men när han klev in på planen blev ögonen lite svartare och han släppte ingen jävel över bron utan kamp och låg på alla hela tiden.

Främst motståndarna och domarna.

Den rollen är det ingen i dagens Libk som tagit. Som visar vägen, både verbalt och i spelet.

Så vem ska göra det?

Brorsan Martin?

Ja, varför inte. Jag har skrivit det förut, "Marre" är som allra bäst när han är lite förbannad. Inte överdrivet, men så där lagom.

Jag tyckte mig se laget väckas mot Mullsjö när han tidigt skickade Joel Dagman över sargen bakom deras mål. Så där lagom, frislag men inte utvisning. Sen tjafsade han med domarna och visade tydligt att den här matchen ville han vinna.

Det blev en väckarklocka för laget som sen gav allt i alla lägen.

Libk har ett koppel duktiga och lovande spelare som kan bli riktigt bra en dag, men har saknat en riktig ledare som visar vägen.

Jag hoppas Marre Karlsson kan ta den rollen.   

Libk
Libk
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!