Klart: Målmaskinen återvänder till Linköping

Nu är det klart. Efter alla rykten har storskytten Melker Hemmingberg skrivit på för Linköping IBK, och återvänder till hemstaden efter nästan fem år.

Melker Hemmingberg har Linköping IBK som moderklubb. Det har sedan blivit spel i Hjulsbro, Ledberg, Falun, Strängnäs och Jönköping. Men nu är han tillbaka i Libk.

Melker Hemmingberg har Linköping IBK som moderklubb. Det har sedan blivit spel i Hjulsbro, Ledberg, Falun, Strängnäs och Jönköping. Men nu är han tillbaka i Libk.

Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Innebandy2024-04-09 09:15

Den nu 21-årige forwarden lämnade Linköping och dåvarande klubben Ledberg hösten 2019, för att flytta till Falun och gå gymnasiet med innebandyprofil. 

Redan när studietiden led mot sitt slut 2022 visade Libk intresse för Linköpingssonen, som dock valde SSL-rivalen Jönköping den gången.

Nu i vår har rykten åter florerat, och på tisdagen blev det officiellt att Melker Hemmingberg återvänder till hemstaden.

– För mig har Linköping alltid stått för ett grymt bra försvarsspel och kan man behålla den starka defensiven och samtidigt få till en lika bra offensiv så kan det bära riktigt långt framöver, säger han till Libk:s hemsida angående klubbvalet.

Det är en poängstark forward Libk får. Under de två åren i Jönköping har det blivit 50 mål på 52 SSL-matcher.

undefined
Under sin innebandykarriär har Melker Hemmingberg (till höger) stått för närmare 800 poäng i olika serier. Han tillhör Guldsteget, svensk innebandys "U23-landslag”, med spelare som har potential att nå A-landslaget.

– Jag kommer förhoppningsvis in i laget med en del ungdomlighet i offensiven och mitt mål är att spela mitt spel och förhoppningsvis kunna producera en del mål och samtidigt sätta upp andra i bra lägen.

Libk:s sportchef Johan Fredriksson är nöjd med sitt nyförvärv.

– Vi som klubb strävar efter att få hemvändare till laget. Han är en stark avslutare som haft en spännande utvecklingskurva i JIK och han kommer garanterat vara en bärande spelare hos oss i många år, säger han till klubbens hemsida.

Tränare David Gillek är lika nöjd:

– Melker är en spelare som kommer bidra med spets och poäng framåt då han har ett avslut och spelförståelse av högsta klass. Med Melker kommer vi också förbättra vårt powerplayspel men också i spel 6 mot 5. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!