Landslagsspelaren skadad när Libk premiärspelar

Under lördagen gör Libk sin första träningsmatch för säsongen när man ställs mot Jönköpings IK. Där står det klart att viktige Oskar Hovlund saknas. "En baksida som small förra veckan", säger Libk-tränaren Johan Astbrant.

Johan Astbrant och hans Libk får klara sig utan landslagsbacken Oskar Hovlund mot Jönköping och i några veckor framöver.

Johan Astbrant och hans Libk får klara sig utan landslagsbacken Oskar Hovlund mot Jönköping och i några veckor framöver.

Foto: Montage. (Bildbyrån/Corren)

Innebandy2020-08-14 12:00

Det var i förra veckan som olyckan var framme för Libk:s landslagsback Oscar Hovlund. 

– Han hade en baksida som small. Han missar nu 3-4 veckor. Jättesynd då han krigat för att komma med i VM-truppen och så får han ett sånt här bakslag, säger Johan Astbrant. 

Hovlund missar nu Libk:s första träningsmatch för säsongen hemma mot Jönköping under lördagen. 

Första matchen är alltid speciell och Astbrant är spänd på vart hans lag står ur flera aspekter. 

– Det gäller att hitta kombinationen mellan entusiasmen och de delarna vi gått igenom. Förhoppningen är att se små delar som i slutändan ska bli en helhet, säger Astbrant. 

Kommer du experimentera lite i femmorna? 

– Det känns som vi sitter och får gråa hår på kontoret då det är så många aspekter att tänka på gällande det. Vi har några komponenter med några duosar och treor som ska spela ihop. Men sen finns det läge att testa på en-två positioner. 

Nyförvärven Nicola Bishofberger, Deny Känzig, Josef Rypar och Simon Bergström gör samtliga under lördagen sina debuter i Libk-tröjan. 

Noterbart från försäsongen är även att testresultaten på Libk-spelarna minst sagt varit positiva. 

– Vi har aldrig haft så bra resultat. Vi bytte upplägg inför den här försäsongen där vi körde mycket fysik då vi behövde förbättra oss där. Så det är kul för oss ledare att upplägget bar frukt sett till testresultaten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!