Libk i galet målkalas: "Faktiskt pinsamt"

Det var ett galet målkalas där Linköping IBK skickade ur Gävle ur SSL och samtidigt säkrade slutspelsplatsen.

Libk fick jubla hela 18 gånger i det galna målkalaset.

Libk fick jubla hela 18 gånger i det galna målkalaset.

Foto: Bildbyrån

Innebandy2023-02-26 19:28

Libk-spelaren Oskar Seth, med totalt sju poäng i matchen, visste inte riktigt på vilket ben han skulle stå på efter krossen med 18–7 (6-0, 9-2, 3-5) i Alfahallen i Gävle.

– Härligt med lite islossning, men samtidigt är vi helt j-vla värdelösa i sista perioden. Det var faktiskt pinsamt och vi spelar som ... ja, jag vet inte vad, sa Seth i vår tevesändning från matchen.

Han syftade då främst på hur Libk släppte upp Gävle från 18–2 till 18–7 i slutperioden, vilket gav lite smolk i storsegerns glädjebägare. Samtidigt. I de två inledande perioderna pulveriserade Libk motståndet och ledde med 6–0 redan efter dryga kvartens spel mot en uppgiven och svag tabelljumbo.

Samtliga Libk-spelare gjorde poäng i matchen, vilket måste vara smått unikt under föreningens SSL-år. Poängbäst var trion med Oscar Seth (fyra mål och totalt sju poäng), Oskar Hovlund (3+2) och Kevin Söderling (1+3).

I och med segern säkrade också Libk slutspelsplatsen, med tre omgångar kvar att spela. Helsingborg, som skrällde mot Storvreta, och Mullsjö finns inom räckhåll i tabellen där Libk är åtta inför slutspurten.

– Det är klart att det är skönt att vara klart för slutspel, det är ju det man längtar efter året om. Och särskilt nu när vi haft en rätt tung säsong. Desto högre upp i tabellen vi kan hamna till slut, desto bättre, sa Oscar Seth om serieavslutningen där Libk har Pixbo, Storvreta och AIK kvar att möta. 

I och med söndagens förlust står det också klart att Gävle får lämna SSL efter bara en säsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!