Målexplosionen som sänkte FBC

Seger i premiären, men i andra matchen tog det stopp för Linköping FBC i division 1-innebandyn. Tvärstopp. Eller vad sägs om förlust – med 3–16?

Innebandy2019-10-05 21:18

När Ludvig Bäckman Forkner tidigt i andra perioden reducerade till 2–3 såg det inte så tokigt ut för FBC i Jönköpings idrottshus.

Men sen?

Ja, vad hände sen?

Med 17.47 på matchklockan i samma period hade hemmalaget Hovslätt gjort elva (!) raka mål och ledde plötsligt med 14–2. Det var rena rama målexplosionen och unga FBC var helt chanslös mot tippade topplaget som inte oväntat inlett med dubbla vinster.

Linköpingslaget fick dock stopp på den akuta blödningen och målfesten därmed kom av sig i slutperioden. Ovannämnde Bäckman Forkner svarade då för sitt andra mål för kvällen, medan Max Johnsson var den som nätade i första perioden.