Storvreta skrämmer inte Libk: "Varit mer rädd tidigare"

"Man undrar om det är matchfixning", sa Storvretas Albin Sjögren efter vinterns möte med Linköping IBK. Nu drabbar lagen samman i slutspelet. "De lär försöka sätta press på domarna nu också", säger Libk-stjärnan Simon Palmén.

Simon Palmén är inställd på heta känslor i kvartsfinalen: "Alla känslor blir starkare. Folk som brukar gruffa lite kommer att gruffa ännu mer mot Storvreta", säger han.

Simon Palmén är inställd på heta känslor i kvartsfinalen: "Alla känslor blir starkare. Folk som brukar gruffa lite kommer att gruffa ännu mer mot Storvreta", säger han.

Foto: Ted Malm

Innebandy2022-03-18 09:00

Att det är slutspelstider brukar märkas lika tydligt utanför som på planen, och det ser inte ut att bli något undantag i år.

Hettan lagen emellan har funnits där redan under säsongens möten – framför allt i Uppsala i vintras då domarna sågades hårt från Storvretahåll efter Libk:s seger. Simon Palmén tror på mer av den varan nu:

– Storlagen får generellt mer med sig av domarna. Stjärnspelare får göra mer på planen än en rookie och Storvreta med många landslagsspelare har oftast domarna med sig. Förhoppningsvis får vi domare som klarar av att stå emot när deras stjärnor försöker påverka.

undefined
Libk:s försvarsspel blir en nyckel mot Storvreta, tror Simon Palmén. "Målvaktsspel, powerplay och boxplay är också detaljer som avgör tajta matcher", säger han.

Lagen möttes så sent som i lördags, i sista grundomgången, då Libk vann igen och smet förbi Storvreta i tabellen. Trots att Linköping slutade på platsen före lägger Simon Palmén favoritskapet på Uppsalalaget i kvartsfinalen.

– De har pressen på sig, med all sin erfarenhet av att gå långt i slutspel och sex guld de senaste tolv åren.

Senaste gången var dock 2018/2019, och Simon Palmén räds inte årets upplaga.

– Man har varit mer rädd för Storvreta tidigare år än man är nu.

Vad i ert eget spel måste fungera?

– Försvarsspelet har ofta varit vår nyckel när vi har vunnit, att vi varit starka defensivt och inte gett bort så mycket kontringar. Det blir viktigt även nu.

Palmén själv har gjort stor succé den här säsongen, hans poängmässigt bästa någonsin. 63 (på 26 matcher) är elva bättre än senast och innebar en andraplats i poängligan efter Alexander Galante Carlström. I assistligan blev det klar seger. 36 av poängen var framspelningar.

– Klart att det är kul, men det avgör inte om det är en bra säsong eller inte. Vi kan gärna vinna med 1–0 utan att jag varit delaktig i målet. Så länge vi slår ut Storvreta och lyckas i slutspelet är jag nöjd ändå.

undefined
Simon Palmén och hans Libk har tack vare fjärdeplatsen hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Första matchen avgörs i Linköpings sporthall på fredagskvällen.

Efter fyra säsonger i Linköping har 28-åringen kommit till rätta i Linköping. Han trivs med halvtidsjobbet som innebandyinstruktör på Fria läroverken och livet med sambo och barn rullar på.

Men det är främst tryggheten med rollen i laget som bidragit till succén på planen, tror Palmén själv.  

– Det viktigaste är att ha en tydlig roll i laget där man vet vad som förväntas av en. Där har vi en tränare (David Gillek) som är tydlig med vad han vill.

Fredagskvällens första möte (i bäst av sju) direktsänds på Corren.se med start 18.50.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!