Succétränaren utesluter inte återkomst till Libk

Johan Astbrant tog Linköping IBK till dubbla SM-finaler. Nu har han tagit Warberg till SSL – men hjärtat för Libk klappar fortfarande. "Det är en lurig känsla att nästa säsong åka hem och försöka vinna mot mitt lag", säger Astbrant.

Johan Astbrant jublar i omklädningsrummet efter att hans Warberg tagit klivet upp i SSL. "Det blir en olustig känsla att komma till Linköping", säger han.

Johan Astbrant jublar i omklädningsrummet efter att hans Warberg tagit klivet upp i SSL. "Det blir en olustig känsla att komma till Linköping", säger han.

Foto: Mats Andersson

Innebandy2024-04-18 16:00

Warberg vann kvalmatchen mot Sundsvall med 5–4 efter förlängning och spelar till hösten i högsta serien. 

Johan Astbrants tredje säsong på västkusten blev framgångsrik.

– Vi har fått ihop en jättebra grupp. Vi tappade 4–2 mot 4–4 i tredje perioden i går (onsdag), förra säsongen hade det blivit kaos på bänken. Nu har vi lugna, rutinerade människor som tror på det vi gör.

Vimmerbysonen skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Warberg strax före jul och har siktet inställt på att leda laget i SSL i höst. Men Linköping ligger fortfarande mycket varmt om hjärtat och Astbrant utesluter inte att komma tillbaka i framtiden.

– Så länge som (Johan) Fredriksson är kvar så är Libk min förening. Han är som en extrafarsa för mig och vi pratar fortfarande varje vecka. 

Följer du laget?

– Jag ser i stort sett varje match.

Vad säger du om säsongen?

– Jag hade väl trott att de skulle ta nästa steg efter att jag lämnat. De behöver byta ut en del spelare. Jag tror också att laget kan få problem i gruppen nästa säsong när de nya som kommer in ska vara högt upp i hierarkin. Simon Palmén, Martin Karlsson och Matej Jendrisak får andra roller. Kommer de klara av det?

Hur blir det att möta Libk nästa säsong?

– En av de första känslorna som kom efter segern i går var att "nu ska jag åka hem och försöka vinna mot mitt lag". Det är lite olustigt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!