– Vi är inte där än. Vi tar en sak i taget. Nu ska vi till att börja med komma igång med träningsmatcherna för att förbereda oss för svenska cupen, säger Marcus Walfridson, nye tränaren.

Han ägnade stora delar av fredagen till att sätta en planering med matcher, träningar och samlingar för hela 2018 – och klart är att det redan före första CL-kvartsfinalen i Manchester 21 mars blir en hel del matcher. Däremot finns vare sig tid eller pengar för något uppladdningsläger utomlands.

Mästarlaget inleder med möte med norska Stabaek redan 27 januari – i inomhushallen i Karlstad.

Därnäst ser upplägget ut så här: 3/2 Djurgården (b, träningsmatch), 10/2 Limhamn/Bunkeflo (h, svenska cupen), 17/2 Lidköping (b, svenska cupen), 21/2 Eskilstuna (träningsmatch) och 11/3 Göteborg (h, svenska cupen).

Lägg därtill att en trolig (?) semifinal i svenska cupen spelas 17/3 – bara fyra dagar före matchen mot Manchester City på Academy stadium. Landslagsspelarna ska under våren också hinna med minst sagt matchtäta Algarve cup (28/2–7/3) där Sverige i gruppspelet ställs mot Kanada, Sydkorea och Ryssland.

– Konceptet i sig med så många matcher på kort tid är förstås idiotiskt. Men jag är säker på att vi har en förbundskapten som kommer att ta hänsyn till belastningen, säger Marcus Walfridson

7 januari drar han igång träningen med hela truppen samlad. Som Corren berättat tidigare är 19 spelare klara och någon eller några ska till. I första hand jagas en djupledsgående anfallare för att ersätta Kristine Minde.

– Det är en kontinuerlig process. Vi är jättenöjda med vad vi har, men kan vi hitta någon som passar finns ett intresse, säger Walfridson.