– Vi ska prata mer framöver, sa han till Corren.

Som lagkapten var 33-åringen med och förlorade mot Tjeckien (0–2) i första matchen i landslagsturneringen i Malmö.

– Vi spelade bra i första perioden och borde haft ledningen då. Sen förändrades mycket när de fick första målet, sa Persson efter den bleka och uddlösa insatsen inför bara 5 097 åskådare.

Efter ytterligare två framträdanden med tre kronor på bröstet väntar återresa till Ryssland – och stundande slutspel med CSKA Moskva.

Vad som händer sedan?

Ingen som vet.

Niklas Persson sa till Corren:

– Ärligt talat har jag inte funderat så mycket på det. Inte än. Än så länge finns inte heller något konkret bud att säga ja eller nej till. Bara att erkänna att det känns ovanligt osäkert.

Han är inne på fjärde säsongen i KHL och en hel del talar för att det kan vara den sista. En återkomst till elitserien lockar, men också att ta sista (?) chansen att göra något eller några säsonger i Schweiz.

– Det är en lite speciell situation. Jag är inte 25 längre och flyttar vi hem till Linköping blir det förmodligen för gott. Då vill jag skriva ett längre kontrakt. LHC är nummer ett i Sverige och ett mycket bra alternativ.

Det är ingen hemlighet att få Niklas Persson att återvända finns högt upp på LHC:s önskelista. Inte minst som en toppcenter (Patrik Zackrisson) garanterat fortsätter och en annan (Carl Söderberg) är på god väg att spela sig hela vägen till Boston.

Persson bekräftar också att han haft kontakt med sportchefen Johan Hemlin.

– Absolut. Vi ska prata mer framöver.

Vad LHC-spelarna Carl Söderberg och Pär Arlbrandt tyckte om matchen i Malmö kan ni läsa i fredagens Corren.