"Det är en klubb som jag tycker väldigt mycket om"

Han har spelat i LHC i hela sitt liv – men nu får inte Adam Ginning vara kvar. Fast beslutet att lämna är ömsesidigt.

Adam Ginning.

Adam Ginning.

Foto: PETER HOLGERSSON/BILDBYRÅN

Ishockey2020-04-07 08:00

– Det här är en klubb som jag tycker väldigt mycket om, men jag har väl själv varit inne på att testa något nytt efter så många år. Jag har ändå varit här ganska länge nu, säger Adam Ginning.

Sporten har tidigare skrivit att han – liksom Anton Björkman, Olle Lycksell och Robin Johansson – inte blir kvar i LHC och under måndagen bekräftade klubben att kvartetten lämnar/får lämna. Samtidigt meddelades att 18-årige jättetalangen Arvid Costmar skrivit på ett ettårskontrakt.

På backsidan blir alltså ingen av de egna produkterna Adam Ginning och grymt skadedrabbade Anton Björkman kvar i Linköping. Den förre spelade efter en tuff höst med utlåning till allsvenska Vita Hästen upp sig och tog efter ett starkt junior-VM en ordinarie tröja. 

Men nu går karriären vidare i en annan klubb.

– Det känns ändå helt okej. Jag hade ett bra snack med "Pajen" (Niklas Persson, general managern), säger 20-åringen, som var lagkapten för Juniorkronorna som vann brons i Slovakien efter att ha besegrat Finland i matchen om tredje pris. 

Vad händer nu?

– Jag vet inte och så här i coronatider blir det ännu mer osäkert. Vi får se vad som händer. Jag har en agent som sköter det där. Just nu är det semester, men man får se till att hålla igång så att man är redo när det nu blir klart med ny adress. Det kommer att lösa sig.

Att åka över till Nordamerika och Philadelphias organisation är med största säkerhet inte aktuellt.

– Nej, jag räknar med att stanna i Sverige, säger Adam Ginning.

I SHL?

– Ja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!