Experternas jättehyllning – av förre LHC-backen

Hyllningarna av Gustav Forsling fortsätter. "Han har guidats av Magnus Johansson", säger Viaplayexperten Erik Granqvist.

Håkan Södergren, Gustav Forsling och Erik Granqvist.

Håkan Södergren, Gustav Forsling och Erik Granqvist.

Foto: Montage (Bildbyrån)

Ishockey2023-05-18 20:00

Fyra spelare (alla backar) födda och uppväxta i Linköping har spelat i NHL-hockeyn – men aldrig tidigare i en semifinal i Stanley cup-slutspelet. Men nu är Gustav Forsling och Florida Panthers där, med start på bortaplan mot Carolina Hurricanes natten till fredag svensk tid.

Forsling har svarat för sin överlägset bästa säsong, spelar stadigt uppemot 25 minuter per match och hyllas unisont.

Nu strör välbekanta experterna Håkan Södergren och Erik Granqvist fler lovord över förre LHC-backen.

På Viaplay hockeys twitterkonto säger Södergren:

– I takt med framgång och mer speltid har självförtroendet växt. Han har lagt på en meter både offensivt och defensivt i sitt spelutrymme på rinken. Nu är han med uppe i anfallen, sticker med sin explosivitet i väg på kontring, men har fortfarande kvar den hiskeligt duktiga tajmingen bakåt tack vare sin spelskicklighet och smartness. Forslings rörlighet, spelskicklighet och offensiva kvaliteter gör att han efter (Brandon) Montour nu är bästa back i Florida.

Och Granqvist:

– Vi pratar ofta om förebilder. Forsling guidades av Magnus Johansson, denne eminente back med spelsinne och skridskoskicklighet som få, som han hade som mästare i Linköping innan han drog över. Redan i SHL och juniorlandslaget såg man den enorma skickligheten att kunna ta pucken i defensiven, spela sig ur trånga situationer och följa med upp i anfallet. Han har adderat mer och mer av det där och har verkligen blommat ut i Florida där han spelar mycket med veteranen Aaron Ekblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!