Hoppas på längre avtal: "Framfört att han vill stanna"

Gustav Forsling väntar fortfarande på att skriva nytt NHL-kontrakt med Florida Panthers. "Ingen panik alls", säger agenten Joakim Persson.

Gustav Forsling vill ha nytt kontrakt med Florida.

Gustav Forsling vill ha nytt kontrakt med Florida.

Foto: Sergei Belski

Ishockey2023-12-20 11:00

Efter succésäsongen i fjol, där Linköpingskillen och förre LHC-backen var en av nyckelspelarna på vägen till Stanley cup-final, och den starka starten i höst har han nu bara ett halvår kvar på kontraktet. Många trodde att han redan skulle ha kritat på ett nytt avtal med NHL-klubben, men så har det inte blivit.

Än.

Forsling har inte gjort någon hemlighet att han vill stanna och enligt vad Sporten erfar är önskemålet att få till ett längre kontrakt, med ett antal år där han är låst till Florida.  

– Jag har framfört att Gustav vill stanna, men i övrigt vill jag inte gå in några detaljer, säger Joakim Persson.

För några år sedan satte 27-åringen namnteckningen på ett treårskontrakt värt åtta miljoner dollar, drygt 80 miljoner kronor. Nu väntar löneförhöjning – samtidigt som Florida har fler tunga namn (bland andra Brandon Montour) på utgående avtal och måste hålla sig under lönetaket. Till saken hör också att Forsling i vår blir så kallad unrestricted free agent, vilket gör att han har möjlighet att välja bland samtliga NHL-klubbar.

Joakim Persson säger:

– Jag har en ständig kommunikation med Panthers och general managern Bill Zito. Vi sågs senast i oktober när jag var där. Vi är bara halvvägs in på säsongen och det är långt till sommaren. Det är ingen panik alls. Gustav spelar på fantastiskt sätt just nu och det är full fokus på hockeyn. Sen får vi se vad som händer längs vägen.

Vad har du för magkänsla?

– Det vill jag inte uttala mig om. Ingenting är klart förrän det är klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!