Förre tränaren startar upp klassiskt lag i Mjölby

Peter Forsén blev bränd efter tiden i Mjölby hockey. Nu har han startat upp klassiska Black River Sharks igen – och börjar om som tränare i division 4.

Peter Forsén är tillbaka som tränare. I division 4-laget Black River Sharks.

Peter Forsén är tillbaka som tränare. I division 4-laget Black River Sharks.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2021-09-21 16:10

– Det är ett otroligt driv hos grabbarna. Vi började med att träna två gånger i veckan under hösten, men nu har vi lagt till ett pass, säger Peter Forsén.

53-åringen tränade Mjölby hockey i division 2 under ett par säsonger och var sugen på en fortsättning när han under våren 2020 fick beskedet att klubben sökte nya tränare. Peter Forsén var tydligt besviken och hittade heller ingen annan klubb i närområdet att coacha.

– Jag blev lite bränd och hade väl egentligen inte tänkt att engagera mig mer i hockeyn. Men jag har en grabb som är född 1999 och det fanns ytterligare ett gäng som ville spela hockey men inte pendla till Vadstena eller Skärblacka för att spela i division 4. I våras började vi prata om att dra igång Sharks igen, sedan dess har det varit fullt upp, säger Peter Forsén.

Föreningen har inte haft något lag på ett antal år och Forsén fick mer eller mindre börja om från början.

– Allt ifrån organisation till ekonomi. Vem ska sitta i sekretariatet, vem ska stå i kiosken? Jag har också dragit i trådar med ledare och sponsorer.

Nu finns det runt 25 spelare i laget som den här säsongen ska spela i division 4 tillsammans med lag som HC Wettern, Lintek och Mighty Raven. Seriepremiären är lagd till 22 oktober. 

– Det är ett ungt lag, de flesta är födda mellan 1998-2003 och är otroligt sugna på att spela hockey. Det gör att även jag tycker att det är riktigt kul, säger Peter Forsén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!