"Håller fortfarande på och hanterar frågan"

Bra spel i de två senaste matcherna – men ändå två tunga förluster. Ska LHC vända trenden mot ett HV71 som laget vunnit mer än förlorat mot de senaste säsongerna?

LHC-tränaren Bert Robertsson.

LHC-tränaren Bert Robertsson.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS/BILDBYRÅN

Ishockey2020-01-20 13:10

Adam Ginning blev avstängd i fyra matcher efter knätacklingen mot Emil Pettersson och kommer därmed inte vara med i matchen mot HV71. 

– Med tanke på regelverket har man som tacklande spelare ansvar att inte träffa knä mot knä. Det är likadant som vid en huvudtackling. För mig är det en olycklig situation där Ginning ändrar åkriktning och måste stödja på något ben. Då sätter han ner sitt högerben som träffar Emil Pettersson som ser ut att göra sig illa. Eftersom han får sin andra avstängning i år faller det på plats att han får fyra matcher. Jag tycker det är hårt med tanke på att det är en olyckshändelse, men enligt regelverket är det dömt korrekt. Sedan kan man tycka vad man vill om straffskalor, säger Bert Robertsson. 

Andrew Gordons skada diskuteras fortfarande, men förutom långtidsskadade Mattias Bäckman och Anton Björkman var resterande spelare med på måndagens träning. 

– Vi håller fortfarande på och hanterar frågan om Gordon. Det kommer nog mer information om det alldeles strax, säger Robertsson. 

Kommer det något besked i dag (måndag)? 

– Jag kan inte ge dig något tidsperspektiv om det, tyvärr. 

Mikael Frycklund som varit borta en tid på grund av skada var tillbaka i full träning. 

– Han har egentligen bara provspelat just nu, så vi får se vad som händer. På de undersökningarna som gjordes ska han vara fullt frisk, säger Robertsson. 

Närmast väntar ett rivalmöte mot HV71 på tisdagen. Ett lag som LHC de senaste tre säsongerna har vunnit åtta av tio spelade grundseriematcher mot. 

– Spännande att vi har en derbymatch och hur allting gestaltar sig. Det blir ett tight race ända in på mållinjen, säkerligen när det gäller serien. Det är väldigt spännande, säger Robertsson. 

Vad bygger ni vidare på till nästa match? 

– Den attackmentaliteten som vi ändå har. Jag tycker att vi haft bra stunder under säsongen men har haft svårt att upprätthålla den mentaliteten i laget. Det är något som vi belyser väldigt hårt och det har sett bra ut de senaste matcherna. Vi har en jäkla massa puckar som ligger och dansar på mållinjen här och där och det gäller att få den över mållinjen hela vägen. Det känns som att vi har någon millimeter kvar där. 

Ni gick ut kaxigare i forechecken både mot Djurgården och Växjö. 

– Vi har egentligen gjort det hela säsongen. Det är intensiteten i laget som har blivit högre. Det är vad jag tycker, säger Robertsson. 

Så kanske det är. Men nu har ni lyckats låsa fast motståndet där uppe också. 

– Det är den där lilla dimensionen att faktiskt göra saker fullt ut och åka hela vägen och ta det extra skäret. Det är saker som vi har jobbat med hela säsongen. Ibland har det suttit och ibland har vi varit där och berömt laget för att sedan tappa den dimensionen. Spelsystem och taktik... allting bygger på att man gör saker fullt ut. Då faller systemen på plats. Du kan spela med vilket system som helst i vilket lag som helst, men är det så att du inte gör saker och ting fullt ut sätter du dig i ett dåligt läge. Jag tror Roger Rönnberg (Frölundas tränare) sa det i någon presskonferens när de förlorade mot Oskarshamn. Det är ingen hemlighet i svensk hockey, avslutar Robertsson. 

LHC-träningens uppställningar: 

Hampus Larsson, Simon Lundmark –Joe Whitney, Jaakko Rissanen, Broc Little. 

Max Lindroth, Jonas Holös – Filip Karlsson, Sebastian Karlsson/Axel Ottosson, Henrik Törnqvist. 

Eddie Larsson, Sam Lofquist –  Adam Helewka, Jarno Kärki, Olle Lycksell/Mikael Frycklund. 

Adam Ginning (avstängd), Anton Mylläri, Jimmy Andersson, Patrik Lundh, Dan Pettersson/Robin Johansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!