"Ingen hemlighet att det har gått lite i stå"

Jimmy Andersson väntar på säsongens lyft. Både för laget och personligen. "Det är ingen hemlighet att det har gått lite i stå för mig", säger LHC-forwarden.

Jimmy Andersson är tillbaka efter sin axelskada och hoppas på att vara med och lyfta LHC i tabellen.

Jimmy Andersson är tillbaka efter sin axelskada och hoppas på att vara med och lyfta LHC i tabellen.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS

Ishockey2019-12-28 08:00

30-åringen kom vandrande mot omklädningsrummet efter fredagförmiddagens träning. Tankarna efter annandagens förlust mot Malmö (2-3) fanns fortfarande där.

– Vi gjorde en bra match och var värda mer än vad vi fick. Vi hade några taskiga minuter och det straffade oss hårt. Surt, men jag tycker ändå att vi är på rätt väg. Jämfört med matchen innan så klev vi dit helhjärtat. Det är inte jättesnyggt alltid, men vi är där, säger Jimmy Andersson.

För egen del blev det comeback efter några matchers frånvaro på grund av en krånglande axel.

– Inga problem att spela. Skönt att vara igång, säger han.

Jimmy Andersson är inne på sin tredje säsong i Linköping HC. Knappast värvad som någon poängkung när han kom från Karlskrona, men ändå blev det starka 22 poäng under förra säsongen. 

Facit i år? Ett mål och tre assist.

– Det är ingen hemlighet att det har gått lite i stå för mig personligen. Det jag kan göra är att bidra med energi och vara en finne i röven på motståndarna. Det ska man klara av oavsett om det går bra eller dåligt, säger Jimmy Andersson.

Poängskörden?

– Klart man vill bidra med poäng och mål, men det kommer så länge man fortsätter att jobba hårt. Hockey fungerar så, det är upp och ner. Det krävs mycket för att göra mål och poäng i den här ligan, jag känner personligen att kan jag vara där med en bra arbetsinsats som kommer poängen att komma. Man får inte åka runt och tänka för mycket på det.

Försöker du vara en pådrivare på isen och i omklädningsrummet?

– Först och främst på isen, folk ska veta att "den där jäveln, han ger aldrig upp". Självklart kan jag ta tag i det i omklädningsrummet också, men vi har redan ledartyper där och det får inte bli för många.

LHC som lag har inte heller haft någon rolig höstsäsong och insatsen mot Oskarshamn strax före jul var riktigt svag. Nu väntar nytt möte med Oskarshamn.

– Arbetsinsatsen var mindre bra, vi var inte där med hela kroppen. Det är sånt som krävs mot lag som Oskarshamn. Gör vi det så är jag övertygad om att vi kommer att vinna. Tar vi semesterdagar då vinner vi inte mot något lag, säger Jimmy Andersson.

Förutom långtidsskadade Mattias Bäckman och Anton Björkman åker LHC med fullt lag till Oskarshamn på lördagen.

– Man brukar prata om angenäma problem. Jag vill hävda att ibland är det lätt att ställa över folk, ibland svårare, säger LHC-tränaren Bert Robertsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!