Ingen jubileumsmatch att minnas för MHC

Mjölby hockey firade 20 år - men någon festlig avslutning blev det inte. A-laget gjorde en av säsongens sämsta matcher och föll med 1-4 mot Jonstorp.

David Bremer och hans MHC gjorde en plattmatch mot Jonstorp.

David Bremer och hans MHC gjorde en plattmatch mot Jonstorp.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2020-02-09 18:37

– Jag kan inte svara på varför det blev så här. Tanken var att spela samma typ av spel som mot Bäcken senast (seger 5-1), en lite mer återhållsam hockey än vi spelat tidigare i alltvåan. Men vi kom aldrig loss. Det var handbromsen i hela matchen, sa MHC-tränaren Peter Forsén.

Det var kalas hela helgen i Pro train arena med ungdomsmatcher, utställningar och godisregn, men när a-laget skulle avsluta på söndagseftermiddagen blev det inte mycket till party. Det var ärligt talat en oerhört torftig tillställning inför storpubliken, 603 personer, men gästande Jonstorp gjorde en bra bortamatch och kunde vända 0-1 till seger med 4-1 efter fyra (!) mål i den tredje perioden.

Besvikelsen i hemmalägret var tydlig efter matchen och både i omklädningsrummet och i ledarnas rum var det tyst.

– Jag har ingen förklaring på varför vi inte kommer upp bättre. Det är en sån jäkla skillnad på vår högsta- och lägstanivå. När dom fick 1-1 i tredje perioden började vi fundera. Jag brukar skämtsamt säga att hockeyspelare ska inte fundera. Spelet går för fort för det, sa Peter Forsén.

Efter storsegern mot Bäcken senast fanns det en del som talade att MHC:s form var på uppåtgående, men istället kom ett rejält bottennapp i den viktiga matchen mot Jonstorp. Marcus Schelin gav hemmalaget ledningen i den andra perioden, men i den tredje rasade allt. 

– Vi hade världens chans att kliva uppåt i tabellen, och så blev det så här. . ., suckade Peter Forsén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!