Jimmy ser framåt "Vi gör många bra saker"

Han kämpar och sliter hårt i vartenda byte. Nu hoppas Jimmy Andersson att jobbet ska ge utdelning också. "Det känns som det är på väg att lossna".

Jimmy Andersson, LHC.

Jimmy Andersson, LHC.

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND

Ishockey2019-10-26 08:30

Svetten rinner i det yviga skägget efter ett av många intensiva träningspass. Han stannade kvar några minuter till efter de kollektiva övningarna, för att slipa på detaljer.

Men han erkänner att de tunga förlusterna sliter.

– Läget? Det är väl det så bra det kan vara just nu. Klart man funderar en del, men samtidigt är det en lång säsong och man kan inte summera något efter 13 matcher. Det är mycket kvar.

Om torsdagens övertidsförlust mot Färjestad sa han:

– Första perioden var förmodligen den bästa vi gjort på väldigt länge. Sen blev vi lite mindre i andra perioden men städade ändå av den och det kändes stabilt. Men i tredje hade vi några dåliga minuter och då blir man hårt straffad mot lagen i den här ligan.

Han fortsätter:

– Vi försöker utvärdera hur vi beter oss när det händer, men samtidigt får man inte analysera sönder det. Det kommer nya matcher hela tiden och möjligheter att förbättra sig.

Kan sånt här sätta sig mentalt och bli hämmande?

– Det är högst personligt hur man tacklar det. Det är nog olika för var och en.

Hur känner du?

– Jag tycker det är viktigt att notera det vi behöver göra bättre och lyfta det vi gjort som vi ska, men annars måste vi se framåt för det kommer nya matcher hela tiden. Som jag sa, vi gör fruktansvärt många grejer bra, det får man inte glömma bort. 

– Det hade varit värre om det sett ut som "hejkon-pejkon" varje match, men det gör ju inte det. Vi gör lite för enkla misstag som vi blir hårt straffade för. 

Pratar ni mycket om det?

– Egentligen inte. Alla vet om att vi spelar bra hockey långa stunder och vi är på väg nånstans. Det ger en trygghet som jag tror att alla känner. 

Frustrerande när det inte ger utdelning?

– Så är det ju, men som jag sa så är det en lång serie med många matcher kvar och det går inte att ge upp i början av en säsong. 

Vad säger du om din egen inledning?

– Självklart är jag inte nöjd med mitt facit med två assist på 13 matcher, men jag jobbar på. Jag är inte här för att vara en poängmaskin, men samtidigt vill man vara med och bidra även där. 

Växjö nästa, ni jumbo och de nästjumbo. Hade du sett det inför säsongen?

– Nja, jag tänker inte så. Det är som vilken annan match som helst och tre poäng att slåss om. 

Matchdags

Växjö-LHC

Vida Arena, lördag kl 18

Oddset: 1 1,78 X 4,70 2 2 4,45

Läget i laget: Dan Petterson, Dan Björkman, Filip Karlsson, Mattias Bäckman, Joe Whitney, Sam Lofquist spelar inte. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!