Klart: här är LHC:s nya avtal för Saab arena

Avtalet har förlängts och namnet Saab arena lever vidare i minst tre år till. Det säkrar miljoner till Linköping HC.

Saab arena behåller arenanamnet minst tre år till.

Saab arena behåller arenanamnet minst tre år till.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2023-09-29 12:05

– Vi kommenterar inga summor, säger Viktor Wallström, som är kommunikationsdirektör på Saab.

2014 förvandlades Cloetta center till Saab arena. Under fredagen presenterades att LHC och försvars- och säkerhetsföretaget Saab förlängt avtalet för ishockey- och evenemangsarenan. 

Det nya treårsavtalet gäller nu till 2026.

Ingen av parterna har offentliggjort några summor, men enligt vad Sporten erfar handlar det om miljonbelopp till klubben. Pengar som fanns med i LHC:s budget, men som förstås ändå ger ett välkommet tillskott.

– Det känns jättebra att allt är klart. Vi är glada och stolta. Vi var egentligen överens redan före sommaren och nu är allt på plats. Klart att det ekonomiskt ger oss ett tillskott, men inte minst viktigt att vi säkerställer namnet Saab arena i ytterligare tre år. Nu kan vi tillsammans utveckla arenan vidare, säger LHC:s marknadschef Jimmy Bergvall. 

Avtalet påminner till stor del om det som fanns tidigare, men enligt Viktor Wallström ingår också en ökad och riktad satsning på dam- och flickhockeyn.

– Grunden är densamma. Sen har vi uttryckt att vi vill satsa mer på dels arenaupplevelsen och dels på att lyfta damhockeyn till en högre nivå. Det kommer att komma en del roliga initiativ på det området framöver. Saab är en stor spelare i regionen och Saab arena är regionens främsta mötesplats, säger Viktor Wallström.

Är du själv ishockeyintresserad?

– Ja, som halvnorrlänning och halvvärmlänning hyser jag känslor för Skellefteå och Färjestad, så nu måste jag hitta en bra plats för LHC i hjärtat också. Haha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!