Klart: här är spelarna som får lämna LHC

Nu bekräftas att fyra spelare får lämna Linköping HC – däribland två egna produkter.

Adam Ginning.

Adam Ginning.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2020-04-06 13:45

Sporten har tidigare berättat att backarna Adam Ginning och Anton Björkman samt anfallarna Olle Lycksell och Robin Johansson inte blir kvar i SHL-klubben.

Det bekräftas nu på klubbens webbplats.

Adam Ginning gjorde SHL-debut redan som 16-åring och har trots sin ringa ålder redan hunnit med 124 tävlingsmatcher för klubben. Han hade en tuff höst i fjol och blev utlånad till allsvenska Vita Hästen, men efter ett starkt junior-VM spelade han upp sig och tog en ordinarie tröja under resten av säsongen.

Men nu går karriären vidare i en annan klubb.

Det gäller ytterligare en egen produkt: Anton Björkman som utöver några insatser under sommaren fick hela den gångna säsongen spolierad på grund av skador.

Olle Lycksell presenterades i slutet av förra veckan som klar för Färjestad, medan det ännu är osäkert var Robin Johansson spelar vidare. Defensive centern svarade under vintern för sex poäng på 46 matcher i SHL.

"LHC tackar samtliga för deras insatser i LHC-tröjan genom åren. Vi önskar dem ett fortsatt lycka till i sina karriärer", skriver klubben på hemsidan.

Även Nichlas Hardt, Joe Whitney, Adam Helewka och Sam Lofquist har utgående LHC-kontrakt, men där kan åtminstone någon/några av dem bli aktuell för en fortsättning i klubben.

Robin Johansson.
Robin Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!