LHC-produkten vill lyfta i Vita Hästen

Han är Linköpingskillen som vill få ett lyft – i Vita Hästen.

"Det är klart det är lite speciellt. Men jag har inte upplevt den här inbitna rivaliteten", säger LHC-produkten Anton Björkman om att gå till Vita Hästen.

"Det är klart det är lite speciellt. Men jag har inte upplevt den här inbitna rivaliteten", säger LHC-produkten Anton Björkman om att gå till Vita Hästen.

Foto: Bildbyrån/Montage

Ishockey2022-06-14 12:05

Anton Björkman, 23, har återvänt "hem" till Linköping och förbereder sig just nu inför nästa säsong där han åter ska spela hockey i Östergötland. Efter några säsonger i Almtuna har han bytt miljö i allsvenskan och tillhör nu Vita Hästen. 

Hur är det att som LHC-fostrad gå till Vita Hästen?

– Det är klart det är lite speciellt. Men jag har inte upplevt den här inbitna rivaliteten. Det var väl 80-talet-, 90-talet där? Det är inget jag känner är en jättestor grej. Jag är född 99 och kommer liksom inte ihåg hur det var förr. Det där är väl kanske mer för de äldre supportrarna som upplevde den rivaliteten och det förstår man ju, säger backen till NT.

Björkman är en LHC-produkt, kamperade där ända fram till 2017/2018 och fick känna på SHL-spel. Därefter var han med och tog upp IK Oskarshamn till SHL 2018 och hade själv kontrakt med LHC inför 2019/2020.

En säsong som dock grusades helt.

– Jag har haft strul med axlarna genom åren. Jag tror jag hade tre axeloperationer innan jag var 20 år. Under försäsongen 2019 slog jag upp en gammal skada som resulterade i en ny operation och en långtidsrehab, säger Anton vars psyke prövades.

– Alltså, det var riktigt tufft i början faktiskt. Sen har jag haft bra folk runt omkring mig som har stöttat mycket. Men klart det var tufft, att gå igenom det där är inget som jag önskar någon.

Nu mår Björkmans axel prima och han ser fram emot en nystart i Hästen. 

– Jag får komma till en klubb med lite mer fans, en större arena, jag får känna lite känsla kring matcherna och så där. Det ska bli roligt. 

Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!