Lycksell gjorde NHL-debut i Flyers

Ytterligare en spelare med LHC-bakgrund har gjort debut i världens bästa hockeyliga. Olle Lycksell fick drygt nio minuters istid i sin första NHL-match i karriären.

Olle Lycksell, här i en match mot Boston på försäsongen, har gjort NHL-debut för sitt Philadelphia Flyers.

Ishockey2022-10-16 12:12

Lycksells Philadelphia Flyers vände ett 0–2-underläge till seger med 3–2 mot Vancouver och har två raka segrar i säsongsinledningen. Lycksell, med sex säsonger i Linköping HC bakom sig, kallades upp från farmarlaget inför matchen och sattes i en fjärdekedja.

Han fick spela drygt nio minuter fördelat på tio byten. 23-åringen blev poänglös men ådrog sig en tvåminutersutvisning. Då passade Philadelphia på att göra mål med en man mindre och kvitterade till 2–2.