LHC:s klassiska cup firade 40 år: "En ära att få spela"

Folke Filbyter cup firade 40 års-jubileum i helgen och framtidens hockeylöften ställdes mot varandra. "Vi har gjort en väldigt bra turnering", sa LHC-kaptenen Mille Forslund.

Mille Forslund, lagkapten i LHC:s U15-lag.

Mille Forslund, lagkapten i LHC:s U15-lag.

Foto: Carl Holmqvist

Ishockey2022-10-31 05:00

Linköpingscupen har arrangerats i 40 år och riktar sig till U15-klassen för pojkar. LHC har bara lyckats vinna cupen en gång och det är ingen dålig lista på spelare som deltagit i cupen genom åren.

Ungdomsansvariga Johan Krantz berättar:

– Första turneringen spelades 1983 och bläddrar man i arkivet så var Tommy Söderström (målvakten) med och vann med Djurgården då. 

På listan över kända namn finns även Mats Sundin, Magnus Johansson, Jonas Junland och Gustav Forsling.

Blir det 40 år till nu?

– Det hoppas jag. Har man gjort det i 40 år så kan man väl göra det i 40 år till. Turneringen utvecklas varje år och den går inte att genomföra utan alla dessa otroliga föräldrar. De lägger ner ett jättestort engagemang. 

I år kom LHC fyra efter att ha förlorat bronsmatchen mot Nacka på straffar. Lagkaptenen Mille Forslund summerade efteråt:

– Klart det var tungt att förlora på straffar, men jag tycker att vi har gjort en väldigt bra turnering. Spelat tuffa matcher med hårda närkamper det var bra gjort av Nacka att vinna. 

I finalen ställdes Täby mot Södertälje de sistnämnda tog hem segern och cupen.

Hur var det att spela just den här cupen?

– Kul. Det är en väldigt stor turnering med många bra spelare och lag. Det är en ära att få spela den här cupen, sa Mille Forslund.

Var drömmer du om att spela i framtiden?

– Det är klart att det är NHL jag drömmer om. 

	
Johan Krantz, ungdomsansvarig i LHC.
Johan Krantz, ungdomsansvarig i LHC.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!