Många borta i LHC inför streckmatchen

Skador och sjukdomar stör Linköping HC inför streckmötet med Leksand. Flera ordinarie spelare är borta från spel.

Robin Johansson, extraforward senast, går in från start mot Leksand i fjärdekedjan med Sebastian Karlsson och Axel Ottosson.

Robin Johansson, extraforward senast, går in från start mot Leksand i fjärdekedjan med Sebastian Karlsson och Axel Ottosson.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2020-01-08 15:00

– I några fall väntar vi på definitiva besked för att få torrt på fötterna. Men jag räknar inte med att de som saknades på träningen följer med i bussen upp, säger Bert Robertsson, tränaren.

Tabelläget har ni säkert koll på. Just nu LHC som tolva – två poäng före Leksand under kvalstrecket.

– Vi har spelat viktiga matcher under hela säsongen, så det är inga konstigheter. När det snackas om att vi inte gör mål är det lätt att man bara släpper på och öppnar dammluckorna framåt, men vi måste hålla tätt bakåt också, säger Robertsson.

Under senaste veckan har frånvarolistan blivit allt längre. Max Lindroths skada öppnar för att JVM-kaptenen Adam Ginning kallas tillbaka och får chansen igen. Ger Andrew Gordons magnetkameraundersökning positiva besked är målet spel mot Brynäs på lördag. Henrik Törnqvist och sjuka duon Patrik Lundh och Mikael Frycklund är av allt att döma inte heller aktuella mot Leksand. 

Det betyder bland annat att Joe Whitney tar plats med Jaakko Rissanen och Broc Little i förstakedjan. Arvid Costmar, utlånad till Mora, plockas in som extraforward.

– Det har varit så här i princip så hela säsongen. Full trupp. . .och så plötsligt är några borta. Men det är ingen fara. Vi har folk, säger Bert Robertsson.

Matchdags

Leksand–Linköping HC

SHL, Tegera arena, tor 19

Saknas: Mattias Bäckman, Anton Björkman, Max Lindroth, Andrew Gordon, Henrik Törnqvist, Patrik Lundh och Mikael Frycklund.

Övriga matcher: Brynäs–Rögle, Djurgården–HV, Färjestad–Malmö, Oskarshamn–Luleå, Skellefteå–Frölunda, Örebro–Växjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!