MHC föll igen: "Är jäkligt frustrerat"

Spelet har låst sig, och poängen uteblir för Mjölby hockey. "Nu är det vår uppgift att försöka hitta andra vägar", säger MHC-tränaren Peter Forsén.

MHC-tränaren Peter Forsén är frustrerad över lagets spel.

MHC-tränaren Peter Forsén är frustrerad över lagets spel.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2020-01-26 19:35

Han suckade efter blytunga 3–4 hemma mot Grästorp i alltvåan. Med halva serien spelad är det ruggigt tajt och MHC har bara en poäng ned till de två lag som missar vidare kvalspel till division 1.

– Vi hade chansen att skaffa oss lite utrymme till botten, nu blev det tvärtom, säger Peter Forsén.

MHC har hamnat i en dålig trend och gårdagens förlust var den fjärde på de fem senaste matcherna.

– Det är bara att konstatera att de andra lagen har hittat ett sätt att vinna mot oss. Grästorp var mer kliniska i sitt spel och gick mer rakt på mål, vi spelade oss ur lägena och hamnade mest i sarghörnen, säger Peter Forsén.

Lite som det har sett ut på senare tid?

– Absolut. Vi har tjatat om det som är problemet, nämligen att vi inte går tillräckligt mycket rakt på mål och att vi tar för lätt på när motståndaren går till anfall. Grästorp gjorde bara mål på omställningar idag, de var ruskigt effektiva, sa Peter Forsén.

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi ledare ligger på spelarna om det här, men nu är det vår uppgift att försöka hitta andra vägar. Det är jäkligt frustrerat hos samtliga.

MHC var i ledningen två gånger i matchen och såg ut att få med sig i alla fall minst en poäng när David Bremer kvitterade till 3–3 i den tredje perioden. Men med lite drygt tre minuter kvar av ordinarie tid satte Nikita Reyn 4–3 för Grästorp som sedan kunde hålla undan från hemmalagets anstormning.

Calle Krantz och Fredrik Johansson gjorde Mjölbys två övriga mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om