MHC:s jättekross i derbyt: "Synd om dom"

Östgötaderbyt blev aldrig någon riktig match. "Man tycker lite synd om dom", sa Mjölby hockeys Jacob Sundberg efter 12–1 mot Guts.

Jacob Sundberg hade show mot sina gamla lagkamrater.

Jacob Sundberg hade show mot sina gamla lagkamrater.

Foto: Peter Calén

Ishockey2022-10-19 21:45

Medan MHC satsar mot division 1-spel är det raka motsatsen i Guts, som tappat stora delar av förra säsongens trupp och nu förlitar sig på många unga spelare.

Jacob Sundberg var med när Finspångslaget nådde sin hittills bästa placering förra säsongen – laget var inte många poäng från spel i division 1 – men gjorde som flera andra lagkamrater och bytte till Mjölby.

Nu mötte han sitt gamla lag för första gången.

– Det känns lite tråkigt för deras skull. Förra säsongen var så bra och nu får de nog svårt att undvika att åka ur. Det här var inget motstånd för oss, sa Jacob Sundberg. 

Nej, det var kattens lek med råttan i Pro train arena och det handlade till slut bara om hur stor segern skulle bli. MHC dippade några minuter i andra perioden, men hade bättre fart under skridskorna sista 20 och gjorde till slut tvåsiffrigt.

Matchen blev också hackig med mängder av utvisningar, framför allt för gästerna som inte hängde med i tempot.

– Vi har haft svårt att få in puckarna i början på säsongen, lite som att det är ström i klubborna. Jag själv har väl haft tre-fyra frilägen i varje math och inte satt dit puckarna. Vi vet att vi kan så mycket men vi har inte fått ut det. Nu tror jag det kan bli en del axlar som sjunker på killarna, sa Jacob Sundberg.

MHC-målen: Christoffer Rapp 3, William Strand 2, Jacob Sundberg 2, Anton Kellman, Patric Juel, Edvin Lundqvist, Philip Dimtrén, Andreas Nelly.

Publik: 291

Tränaren Björn Olsson kunde lugnt se på i båset.
Tränaren Björn Olsson kunde lugnt se på i båset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!