Mjölby hockey värvar lagkapten från rivalen

Tim Brattström är klar för Mjölby hockey. 24-åringen lämnar en roll som lagkapten och center i Grästorps förstakedja. "Riktigt kul att få hit honom", säger MHC:s sportchef Anders Tingman.

Grästorps Tim Brattström är klar för Mjölby hockey.

Grästorps Tim Brattström är klar för Mjölby hockey.

Foto: Mjölby hockey

Ishockey2021-04-19 15:08

Efter den rekordkorta division 2-säsongen som tog slut redan i oktober laddar Mjölby hockey om inför hösten. Sportchefen Anders Tingman jobbar just nu intensivt med nästa säsongs lagbygge och har kommit en bra bit på vägen. Flera spelare har redan förlängt sina kontrakt, bland andra Philip Dimtrén, Hannes Irebro, Patric Juel och William Strand.

Dessutom kan MHC presentera ett nyförvärv. 24-årige centern Tim Brattström har skrivit på.

– Han har flyttat till Linköping och kontaktade oss. Det var en fullträff, riktigt kul att få hit honom, säger Anders Tingman.

Tim Brattström började karriären i Frölunda och har gjort drygt 60 matcher för Hanhals i division 1. De två senaste säsongerna har han tillhört Grästorp i tvåan, men byter nu alltså till MHC. Tvillingbrorsan Victor är målvakt som bland annat gjort en SHL-säsong med Timrå.

Det blir inga stora förändringar i Mjölbytruppen till kommande säsong. Anders Tingman letar först och främst efter en back som kan ta en stor roll i laget.

– En general som är delaktig i både boxplay och powerplay. Våra backar är lite lika i spelstid, vi behöver någon som sticker ut.

Någon som lämnar?

– Hittills är det inte någon som definitivt har stängt dörren, säger Anders Tingman.  

MHC inleder försäsongsträningen under tisdagen. Nu väntar tio veckors hårdträning innan spelarna får semester. Redan i början på augusti hoppas laget vara på is.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!