Mjölby inledde Alltvåan med seger

Mjölby fick bästa tänkbara start på Alltvåan, med seger borta mot Osby med 8-5.

Victor Jigmalm gjorde tre mål när Mjölby inledde Alltvåan med seger mot Osby med 8-5.

Victor Jigmalm gjorde tre mål när Mjölby inledde Alltvåan med seger mot Osby med 8-5.

Foto: Peter Jigerström/arkiv

Ishockey2020-01-05 18:47

Men tränaren Peter Forsén var inte helt nöjd ändå.

– Ja, jo, nä. Jag tycker att vi släpper lite för billiga mål och har delar i matchen där vi går ner oss för mycket för att jag ska vara nöjd. Osby behöver inte slita särskilt mycket för de mål de gör och det måste vi rätta till när vi möter de starkaste lagen i den här serien framöver.

Alltvåan innehåller åtta lag där de sex bästa efter 14 matcher tar sig till vidare kvalspel uppåt. Och där vill givetvis Mjölby vara med.

– Svårt att riktigt veta kvalitén på lagen från den andra serien, men känslan är att de är lite starkare än vår serie. Men vi får se var vi är när vi mött alla lag.

Mot Osby gick Mjölby fram till en bekväm ledning med 5-2 efter två perioder och hade 7-3 med bara drygt sex minuter kvar. Då tappade man in två raka mål och det blev kanske onödigt spännande på slutet innan Victor Jigmalm slog in sitt tredje mål för dagen i tom kasse.

– Det sprider sig tyvärr lite panik när vi släpper in ett mål och då blir det gärna ett till. Den känslan måste vi jobba med att få bort. Nu löste det sig ändå, det kändes aldrig som det var nån riktig fara och självklart var det riktigt skönt att få med sig en seger hem från första matchen. Det ska vi vara nöjda med.

På avdelningen spelarberöm sa Peter Forsén:

– Först och främst var det en bra laginsats, men det är klart att Victor Jigmalm ska nämnas efter sina tre mål. Han levererar när det behövs.

Övriga mål gjordes av Marcus Schelin 2, David Bremer, Mattias Lönning och Emil Strömberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!