Nya skadesmällen – därför spelade inte Lundh

Här är nästa tunga skadesmäll för LHC. Patrik Lundh är borta under de närmaste veckorna.

Patrik Lundh.

Patrik Lundh.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-10-27 11:00

Landslagsuppehållet om en vecka ser, både spelmässigt och skademässigt, ut att komma lägligt för SHL-jumbon Linköping HC, som på lördagen åkte på en ny förlust när 2–0 blev 2–6 i bottenmötet med Växjö. Finske forwarden Jarno Kärki gjorde snabb debut och den stora förklaringen till blixtvärvningen är att nu även Patrik Lundh finns på skadelistan.

Lundh har redan tidigare under säsongen haft bekymmer med en fot och stått över någon match. Men ökad stabilitet tack vare att han haft foten i skridskon har gjort att han ändå kunnat spela, men efter senaste hemmamatchen mot Färjestad (3–4) höll det inte längre.

Nu har det enligt våra uppgifter visat sig att det rör sig om en spricka i foten, vilket gör att det inte är aktuellt med spel under den närmaste tiden. Av allt att döma blir han åtminstone borta i tre veckor, men risken finns att det kan bli längre än så.

Förhoppningen är att det ska läka utan operation, vilket så klart skulle förkorta frånvaroperioden.

Patrik Lundh värvades inför säsongen och är tänkt som en av nyckelspelarna. På tolv matcher så här långt har han svarat för tre poäng. Av anfallare finns även Filip Karlsson och Joe Whitney på skadelistan. Dan Pettersson tränar för fullt efter sin långtidsskada, men är ännu inte spelklar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!