Örebro bröt dystra sviten – mot serieledaren

27 november. Det var senast Örebro vann på bortais i SHL före tisdagens match. Då slog de till med en skräll mot serieledaren Skellefteå.

Nick Ebert, nummer 51, stod för mål och assist när Örebro vann på bortaplan. Arkivbild.

Ishockey2022-02-15 21:15

Örebro lyckades slutligen skrämma bort det envisa bortaspöket. I slutet av november vann närkingarna mot Djurgården på Hovet – men sedan dess har laget radat upp förluster på bortais.

På Skellefteå Kraft arena kom äntligen en trepoängare igen.

Det var i andra perioden som Örebro tog ett ordentligt grepp om matchen, som man inte släppte. Robert Leino kvitterade till 2–2 på en retur knappt åtta minuter in i perioden.

Måltorkan över

Det var finländarens första mål för säsongen.

– Det kändes jättebra. Jag vet inte vad jag ska säga, men det har varit en tuff säsong. Jag är glad nu och ska köpa en öl till Elias (Ekström, framspelare), sade Leino till C More.

Bara drygt tre minuter senare såg Christopher Mastomäki till att ge Örebro ledningen med 3–2. En ledning som sedan utökades genom amerikanen Nick Ebert i numerärt överläge.

Tidigare i matchen hade bortalaget annars fått se en tidig ledning förvandlas till ett 1–2-underläge inom loppet av 24 olycksaliga sekunder.

Skellefteå lyckades inte resa sig i slutperioden och därmed skrevs Örebros segersiffror till 4–2.

– Vi hade som mål i dag att ta med oss mentaliteten från senaste hemmamatchen och tycker att vi gör det på ett fantastiskt sätt i dag. Jätteskönt, sade Mastomäki till C More.

Växjö vann

Förutom OS-kvartetten Strauss Mann, Jonathan Pudas, Tom Künhackl och Stefan Loibl saknades även den kanadensiske forwarden Jayce Hawryluk i Skellefteå.

På Catena Arena i Ängelholm tog Växjö en bortaseger med 2–0 mot tabelltvåan Rögle. Olle Lycksell tryckte in ledningsmålet i den andra perioden, läckert framspelad av Hardy Häman Aktell.

Formstarke Leon Bristedt fick chansen att kvittera för Rögle på straff – men missade.

I stället fastställde Aktell slutresultatet till 2–0 i slutakten.