Oskarshamns jätteskräll – vann mot serieledaren

Toppen mot botten. Succélaget mot krislaget. Då bjöd Oskarshamn på en jätteskräll och besegrade Färjestad efter ett sent mål. –Jag tycker att vi gör en riktigt bra krigarinsats, säger lagkaptenen Oscar Engsund.

Oskarshamn fick till slut jubla i SHL.

Ishockey2023-10-12 21:25

Färjestad har gått urstarkt den här säsongen och toppar tabellen. Oskarshamn har gått blytungt och ligger sist i tabellen.

Under torsdagen möttes de i Karlstad. En enkel seger för Färjestad? Inte alls.

Michael Lindqvist gav förvisso Färjestad ledningen. 29-åringen snärtade in ledningspucken från distans i början på den andra perioden.

Men med ynka två sekunder kvar av mellanakten kvitterade Oskarshamn. Hynek Zohorna sköt, Nick Olesen styrde och 1–1 var ett faktum.

– Det var viktigt. Jag tycker att vi hade ett bra anfall och att Nick gör det bra framför mål. Det var väldigt skönt, sade Oskarshamns Viktor Lodin till TV4 Play i pausen.

Säsongens första trepoängare

Den tredje perioden blev öppen med chanser åt båda hållen. Med knappt två minuter kvar av perioden styrde sedan Logan Hutsko in 2–1 till Oskarshamn.

Ett mål som blev matchens sista.

Målet innebar Oskarshamns första trepoängare i år – och SHL-säsongens största skräll hittills.

Hur Oskarshamns lagkapten Oscar Engsund mådde efter matchen?

– Riktigt bra! Jag tycker att vi gör en riktigt bra krigarinsats. Vi ställer upp för varandra, säger han till TV4 Play.

Två styrningar avgjorde

För Oskarshamn var det alltså två styrningar som gav tre poäng. Det avgörande målet bekräftades efter en lång videogranskning.

– Den sista kändes väldigt, väldigt, väldigt nära high stick. Den första är lite slarvig från oss, säger Färjestads tränare Tomas Mitell till TV4 Play.

Övriga resultat från kvällen: Örebro 3–2 Timrå, efter förlängning. Luleå 3–1 Modo. Skellefteå 3–0 Frölunda. Linköping 3–2 Växjö. HV71 4–0 Rögle. Malmö 3–2 Leksand.