Pappa Little fick fira viktig seger med LHC

Broc Little blev pappa i söndags och fick fira en minst sagt viktig seger i bottenstriden under tisdagskvällen. –Det har varit ett par sjukt galna dagar men de har gett välbehövlig energi inför avslutningen, säger Linköpingsforwarden efter 4–2 mot Brynäs borta.

Niko Ojamäkis två mål visade Linköping vägen i den viktiga bortamacthen mot Brynäs. Arkivbild.

Niko Ojamäkis två mål visade Linköping vägen i den viktiga bortamacthen mot Brynäs. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2021-03-09 20:29

Jagande Oskarshamn och HV71 förlorade också sina matcher på tisdagskvällen och Linköping har nu skapat sig en liten men dock lucka neråt i tabellen.

– Väldigt skönt att höra. Allt vi kan göra är att göra är att fokusera på varje enskild match som är kvar och ta så många poäng som det går nu, om och om igen, säger Broc Little till TT.

Att matchen i Gävle gällde mycket märktes på spelet.

Den första perioden blev mållös, avvaktande, aningen krampaktig och nästintill försiktig.

I mittenperioden tog Brynäs över spelet, släppte på gasen och kopplade ett litet grepp om matchen då man vände 0–1 till 2–1 inför tredje perioden med två snabba mål av Jaedon Descheneau och Chad Billins.

Ojamäki vände

Men Linköping gnetade på, tog vara på de chanser som uppstod och vände tidigt i tredje perioden till 3–2 efter två mål av Niko Ojamäki, Linköpingsforwarden som nu gjorde sitt blott fjärde och femte mål för säsongen. Patrik Lundh avslutade sedan i slutminuterna i tom bur.

– Det har kommit kritik mot hela laget, från alla håll hela tiden, den här säsongen men vi håller ihop både på och utanför isen. Niko har slitit hårt så det var skönt att se honom få utdelning, säger Broc Little som spelade fram till 3–2-målet.

TT: Vad låg bakom vändningen i tredje?

– Alltså, hockey är lustigt. Man kämpar, sliter och plötsligt så bara släpper det. Vi spelade tidvis tråkig hockey i kväll men vi har inget annat val som läget är nu. Vi har lovat varandra att spela enkelt, ha en strikt defensiv och jobba hårt. De har fungerat i de senaste tre matcherna plus att vi har fått lite studsar med oss så vi fortsätter så här nu.

Stress att vänta

Linköping kan dock inte slappna av ännu. Brynäs, Oskarshamn och HV71 har samtliga fler matcher kvar att spela än Linköping som kommer få ha ett speluppehåll mellan den 14 och 22 mars samtidigt som de tre övriga bottenlagen spelar ikapp matchmässigt och därmed har lite extra utrymme för att ta sig över kvalstrecket och putta ner Linköping under detsamma.

– Det lär ju bli en stress att bara sitta där och se på men det är som det är, konstaterar Broc Little som är tacksam för sin förstfödda Nova som nu skingrar de jobbigaste tankarna.

– Hon kom i precis rätt tid. Helt perfekt. Man tänker på så mycket saker annars som man önskar att man slapp tänka på. Att få vara med henne, känna den glädjen, i ett sådant här läge är magiskt.

TT: Känslan när du såg Nova för första gången?

– Oj, den känslan slår allt annat. Nu startar ett nytt liv för min familj, det är underbart. Jag är så tacksam och mitt i allt så himla glad också att vi vann den här matchen. Det har varit en lång säsong, mycket har ändrats inom laget och då är det svårt att hitta kemi. Men vi har kämpat på och nu spelar vi vår bästa hockey. Det känns bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!