Räkna med att han blir kvar i LHC

Jaakko Rissanen är nära en förlängning med LHC – enligt vad Sporten erfar kan det bli klart under närmaste veckan.

Jaakko Rissanen har gjort 27 poäng på 47 matcher i LHC-tröjan. Inom kort skriver han på nytt kontrakt.

Jaakko Rissanen har gjort 27 poäng på 47 matcher i LHC-tröjan. Inom kort skriver han på nytt kontrakt.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2020-03-04 16:30

30-åringen från Kuopio i östra Finland har gjort det bra under sin första säsong i Sverige och SHL – och så sent som för några veckor sedan öppnade han själv tydligt dörren för en fortsättning i Linköping.

– Jag stannar gärna, men vi får se vad som händer. Det är inte bara mitt beslut, sa han till Sporten.

Niklas Persson, general managern, vill inte närmare gå in på läget för dagen, men bekräftar att klubben vill ha honom kvar. 

– Jaakko har gjort det bra både offensivt och defensivt. Inget snack om det, säger Persson.

Enligt Sportens uppgifter är nu parterna i stort sett överens och det är mest en tidsfråga innan det kommer besked om kontraktsförlängning. Går allt i lås kan det presenteras redan innan grundserien avslutas mot Oskarshamn i nästa vecka. Efter tisdagens resultat talar också allt för att säsongen då är slut för LHC.

Vad gäller övriga spelare med utgående kontrakt nöjer sig Persson med att konstatera att han "för en konversation med flera av dem". Helt klart är att klubben vill behålla talangfulle forwarden Olle Lycksell, som även är ett attraktivt namn för andra klubbar i SHL.

– Han har kommit så långt i sina tankar att han vill vara kvar i Sverige, säger Niklas Persson.

Utöver Rissanen och Lycksell har även Eddie Larsson, Sam Lofquist, Adam Ginning, Anton Björkman, Joe Whitney,  Adam Helewka, Nichlas Hardt, Sebastian Karlsson och Sebastian Karlsson avtal som går ut efter säsongen. Den sistnämnde lägger av. Vad gäller Adam Ginning är en möjlighet att Philadelphia vill ha över honom för att testa i AHL. 

Patrik Lundh och målvakten Jonas Gustavsson har klausuler som gör att de kan säga upp sina kontrakt.

Av de spelare som kommit in under säsongen har Jonas Junland och Jarno Kärki skrivit på längre avtal, medan läget är osäkert för ovannämnda Lofquist, Helewka och Hardt. Men Niklas Persson hävdar att alla kan bli aktuella för en fortsättning.

– Absolut. De har gjort det bra utifrån sina roller. Nu på slutet har Hardt verkligen kommit in kommit och bidragit. Det har varit skillnad på vad vi vill att han ska utföra jämfört med vad Oskarshamn ville att han skulle utföra.

Hur påverkar Sam Lofquists avstängning hans chanser inför nästa säsong?

– Inte alls. Det är klart att man inte är nöjd med det som händer inför de sju sista och avgörande matcherna. Han måste hålla sig mycket kallare, men det går inte att ändra på det nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!